Astrid de Vocht vol lof over gebruiksrubrieken in Hellendoorn

0
1424
Maud Leeuwis met Sarum Cherry Blossom

De regionale merriekeuring in Hellendoorn op 13 juli was de tweede van afdeling Midden. Net als eerder dit seizoen in Putten was ook hier een grote deelname in de gebruiksrubrieken. Het lijkt erop dat de nieuwe opzet de mensen wel aanspreekt. Astrid de Vocht vertelt dat ze met plezier gejureerd heeft: “Ik heb ontzettend mooie combinaties gezien waar het plezier van afspatte, zowel bij mens als dier!”

De Cobs

De spits werd afgebeten door Daniëlle Carrière met haar Welsh Cob Dearnevalley Chardonay (v. Danaway Flash Jack) in de rubriek bestgaande menpony. “Een heel mooie combinatie om te zien, echt een plaatje.”

Chardonay was in het begin een beetje kijkerig, maar liet daarna zien over heel fijne gangen te beschikken. De presentatie zag er heel natuurlijk en ontspannen uit, waarbij duidelijk was dat beiden ervan genoten. Chardonay is gefokt door C.J. Schofield uit Mexborough en in eigendom van HSHorses uit Winterswijk Woold.

Helma de Jong bracht Blaengwen Jewel (v. Fronarth Welsh Magic) uit onder het zadel in de rubriek voor de sectie D, ruiter ouder dan 18 jaar. Helma had het allemaal zeer goed voor elkaar, Jewel was in de galop eerst wel wat gespannen, maar later kwam de ontspanning en tijdens de ereronde gingen ze op een prachtige manier rond. Jewel is gefokt door N.S. Jones uit Llanon en in eigendom van H. de Jong uit Eefde.

Beide combinaties gaan uiteraard naar de CK.

Leading rein

Drie prachtige combinaties in de baan, die onderling een beetje niveauverschil toonden in het rijden maar wel allemaal wel een dik verdiende uitnodiging voor de CK ontvingen. “Bij de beoordeling telt niet alleen het mooie plaatje, maar zijn vooral de balans en de wijze van rijden van doorslaggevende betekenis”, zo licht Astrid de uitslag toe.

De 1e plaats was voor Charlotte Meerburg met Ysselvliedt’s Be A Miracle (v. Knodishall Geraint). Niet alleen een prachtig plaatje om te zien maar ook qua rijden uitstekend. Charlotte had een goed ritme bij het lichtrijden en stuurde de pony heel zelfstandig rond. Miracle is gefokt door H.R. & Y.B. Zoet uit Wezep en in eigendom van B.G. Meerburg uit Heteren.

Daarna mocht Juline Scheltinga opstellen met Sarum Cherry Blossom (v. Voermanhof Nicolas). Ook net zo’n mooie combinatie als de vorige alleen in het rijden iets minder ver, Juline bleef bijvoorbeeld bij het lichtrijden nog iets achter in de beweging en Blossom was af en toe een beetje ondeugend. Fokker is S.F. Franklin uit Cullompton en de eigenaren zijn G. en L. van Beek uit Wijk bij Duurstede.

De derde plaats was voor de vierjarige Romi-Lynn Vos met Ysselvliedt’s Malawi, de minst ervaren amazone van de drie die nog een beetje moeite had met het vinden van de balans tijdens het draven. Maar samen met haar super brave pony gaf ze een keurige presentatie. Malawi is gefokt door H.R. & Y.B. Zoet uit Wezep en in eigendom van N. Vos uit Halle.

First ridden

In deze rubriek helaas maar 1 deelnemer in de baan maar wel een heel goede, Maud Leeuwis met Cwmmeudwy Igam Ogam (v. Roseisle Pandytudyr). Maud reed haar pony rijtechnisch goed, vrij en blij, en mooi nageeflijk door de baan. Het plezier straalde er vanaf! Igam Ogam is gefokt door R.J.H. Lewis uit Llandysul en is in eigendom van G. en L. van Beek uit Wijk bij Duurstede.

Jonge voorbrengers 4 t/m 7 jaar

Een 1e plaats voor Maud Leeuwis met Sarum Cherry Blossom, die haar pony keurig voorbracht. Ze lette goed op de pony en had ook goed in de gaten wat er om hen heen gebeurde. Zo hield Maud b.v. heel goed afstand van de andere pony.

En dus een 2e plaats voor Charlotte Meerburg met Ysselvliedt’s Be A Miracle, die de pony aan een te lange lijn liet lopen en soms niet door stapte. Beiden zetten echter een goede prestatie neer en mogen dus naar de CK.

Jonge voorbrengers 8 t/m 11 jaar

Ook hier twee deelnemers waarvan Sem van Lente met Paltshoeve’s Daisy (v. Breeton Dai elite) naar de CK mag. Sem gaf een keurige presentatie die heel mooi was om te zien, en zijn pony liep als een trein. Daisy is gefokt door R.J.G. Koster uit Didam en in eigendom van J.E. van Lente uit IJsselmuiden.

Fleur den Bruinen had duidelijk nog een beetje moeite met het leiden van Ysselvliedt’s Be A Miracle, zij gaat eerst nog verder trainen en hopelijk zien we haar volgend jaar wel in Kootwijk.

Jonge voorbrengers 12 t/m 16 jaar

Een CK ticket voor Wout Brinkman stelde Asters Daisy (v. Linde Hoeve’s Elegant) zeer professioneel voor, en liet duidelijk zien dat hij heel weet waar het om gaat. Wout kreeg nog wel even de tip mee dat hulp van een aanjager niet echt nodig is in deze rubriek. Fokker/eigenaar van Daisy is H. Hammers uit Warnsveld.