RK Assen gebruiksrubrieken en jonge voorbrengers: geen kwantiteit, wel kwaliteit

0
925
Gisanne Zevenbergen met Timo

Ook op de regionale keuring in Assen op zaterdag 6 juli 2019 was het mogelijk om deel te nemen aan diversen gebruiksrubrieken en de rubrieken voor jonge voorbrengers. De deelname was niet zo groot als een week eerder in Putten, maar ook in Assen was de kwaliteit hoog.

Vijf van de zes deelnemers ontvingen van jurylid Ad Beekman een uitnodiging voor de CK in Kootwijk.

Timo en Gisanne Zevenbergen

De zesjarige NWR Timo (v. Leuns Veld’s Xantos) had het best druk in Assen maar sloeg zich er op een fantastische manier doorheen. In de rubriek bestgaande menpony veroverde hij samen met menster Gisanne Zevenbergen een uitnodiging voor de CK. “Timo gaf samen met Gisanne een aantrekkelijke show en heeft een goede indruk achtergelaten”, aldus Ad Beekman.

Later op de dag werd hij door Gisanne onder het zadel gereden in de rijrubriek voor de sectie NWR, ook dit werd een CK uitnodiging. Dit betekende driemaal CK voor Timo, ook in de exterieurrubriek voor ruinen werd hij doorverwezen. Timo is gefokt door H. Veenhuis uit Yde, eigenaresse is I.N. Veneman-Fleurke uit 2e Exloërmond.

Kielshoop Magen en Fleur Veneman

De 13 jarige sectie A merrie Kielshoop Magen (v. Ysselvliedt’s Sven) en Fleur kwamen twee keer in actie, eerst in de rubriek First Ridden en later nog bij de jonge voorbrengers. Beide keren was de jury erg onder de indruk van de braafheid van Magen en het enthousiasme en kunde van Fleur. “Tijdens de rijrubriek reed Fleur de pony zeer keurig rond en maakte de combinatie een bijzonder nette en vertrouwde indruk. Ook tijdens het voorbrengen gaven ze samen een keurige presentatie.”

Twee keer een uitnodiging voor de CK dus. Magen is gefokt door de familie Smit uit Kiel-Windeweer en de eigenaresse is I.N. Veneman-Fleurke uit 2e Exloërmond.

Vosco’s Mimble en Ymke Wubs

De achtjarige sectie B Vosco’s Mimble was samen met Yme Wubs de tweede deelnemende combinatie bij de jonge voorbrengers. Ook zij mogen naar de CK. Ondanks dat Mimble af en toe een beetje sterk was voor Ymke, deed Ymke uitstekend haar best en loste alles goed op. Magen is gefokt door Melissa Mol uit Erica en in eigendom van T.J. Wubs-Grol uit Elim.