90 punten voor Renolution’s Liandro tweede Divoza Cup wedstrijd

0
2035
Renolutions Liandro en Pleuni Raaijmakers

Op zaterdag 6 juli werd in De Mortel de tweede wedstrijd in het Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s verreden. De rubrieken voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpony’s waren goed gevuld en met name bij de vierjarigen was sprake van een zeer sterke kopgroep. De overwinning in deze rubriek ging naar Renolution’s Liandro met Pleuni Raaijmakers die een topscore behaalde van maar liefst 90 punten.

De wedstrijd in De Mortel werd georganiseerd onder leiding van het NRPS. De pony’s werden deze dag beoordeeld door juryleden Kees op ’t Hoog en Trudi Houwen.

De juryleden waren zeer tevreden over de verrichtingen van de deelnemers en kijken terug op een leuke en ontspannen dag. Kees vertelt: ‘Ik jureer regelmatig met Trudi rubrieken voor jonge dressuurpony’s en we zitten daardoor ook goed samen op één lijn. Voor ons sprongen met name de vierjarige pony’s er deze wedstrijd uit. We zagen een heel goede en sterke kopgroep met de winnaar Renolution’s Liandro met Pleuni Raaijmakers als absolute uitschieter. Maar alle pony’s in de kopgroep lieten veel kwaliteit zien en werden zeer correct voorgesteld. We hebben zeker een aantal ‘wow’-momenten gezien. Tijdens de prijsuitreiking hebben we de deelnemers daar ook de nodige complimenten voor gegeven.’

NWR-verrichtingstopper

NWR-stamboekhengst Liandro (v. Orchard Red Prince) werd door H Schoemaker gefokt uit de stermerrie Orchard La Loi Lux (v. Heitrak’s Marvin.) Hij is de verrichtingstopper van 2018. De hengst is eigendom van Jan Willem Sloof.

Uitslagen – De Mortel 6 juli
Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s

Vierjarige pony’s:

  1. Pleuni Raaijmaker – Renolution’s Liandro – 90 punten
  2. Nina Donker – Nijebert’s Marc – 84 punten
  3. Anouk Neefs – Kachento – 83 punten

Vijfjarige pony’s:

  1. Senna Van de Gevel – Davinci – 81.5 punten
  2. Lizette Kamper – Diamant – 75,5 punten
  3. Willemijn Van Rooij – Melantho’s Thruster – 71,5 punten

Zesjarige pony’s:

  1. Axelle Eekels – MDH Mr. Handsome – 82,5 punten
  2. Nina Donker – Amalia’s Lucas – 78 punten
  3. Isa Van der Arend – Make my forest – 76,5 punten

Klik hier voor het complete verslag

Bron NWPCS / KNHS