Vier Welsh Cup voorronden in 2019

0
1709

Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan de Welsh Cup. De voorronden zijn tijdens de regionale keuringen.

  • 29 juni (Putten)
  • 11 juli (Hellendoorn tijdens de wedstrijd van de Hertruiters))
  • 20 juli (Sevenum)
  • 27 juli (Tolbert)

De wedstrijden staan open voor combinaties die rijden met een geregistreerde Welshpony. Men hoeft geen lid te zijn van het stamboek.

Je kunt je aanmelden via Mijn KNHS.

Voorselecties

De voorselecties worden georganiseerd volgens de officiële reglementen van de KNHS en tellen dus mee voor winstpunten. Deelnemers kunnen starten in de dressuurrubrieken B t/m Z2.

Per selectiewedstrijd moet je inschrijven voor twee dressuurproeven indien je voor de finale in aanmerking wilt komen.

De dressuurproeven van de desbetreffende maand worden verreden.

Het kan voorkomen dat een bepaalde klasse en/of categorie volgens de regels van de KNHS in handicap wordt verreden.

Men kan starten op alle vier selectiewedstrijden, gehouden op onze regionale keuringen. Een combinatie wordt éénmaal aangewezen voor de finale, ben je al eerder geplaatst voor de finale, dan wordt de volgende geplaatste combinatie aangewezen (mits voldaan aan de norm).

Het inschrijfgeld bedraagt voor pony en volwassen ruiters € 8,00 per proef. Het inschrijfgeld moet op de wedstrijddag zelf contant worden voldaan.

Afvaardiging

Eén op vier combinaties per klasse worden afgevaardigd naar de finale. Degenen met de minste plaatsingspunten over beide proeven en degenen die voldoen aan de norm van minimaal 60% komen in aanmerking voor een finaleplaats. Bij een ex aequo uitslag is de eerste proef doorslaggevend.

Men moet minimaal 60% over één van de twee tellende proeven hebben behaald, dit geldt ook voor degenen die reserve staan voor een plek in de finale.

Na de selectiewedstrijd zullen de uitslagen, de afgevaardigden en reserves voor de finale bekend gemaakt worden op www.startlijsten.nl.

Finale

De finale wordt verreden op 17 augustus op de Centrale Merrie Keuring in Kootwijk.

In de finale rijden alle geselecteerde combinaties een proef (de eerste proef van de maand) en deze proef wordt beoordeeld door twee juryleden.

Bij de pony’s is er per Klasse (B,L,M en Z) een kleine en een grote maat Welsh Cup kampioen.

Bij de volwassenen is er een winnaar. deze rubriek wordt in handicap (B t/m Z) verreden.

De prijsuitreiking is te pony, met een verdiende ereronde.