Eind deze maand eerste selectie KNHS-Divoza Kampioenschap 2019

0
1502
Westerhuis Cupido Divoza Cup 2018
Westerhuis Cupido op de Divoza Cup 2018

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd. De eerste selectiewedstrijd voor NWPCS-pony’s is op 29 juni op de regionale keuring in Putten.

Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vierjarige (geboren in 2015), vijfjarige (geboren in 2014) en zesjarige (geboren in 2013) pony’s meedoen die behoren tot de categorie C of D. De selectiewedstrijden worden georganiseerd door stamboeken, maar alle pony’s die aan de deelnamevoorwaarden voldoen kunnen uiteraard aan elke selectiewedstrijd meedoen.

Beoordeling

Tijdens de selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan om op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te tonen. De beste vijftien combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale om het kampioenschap.

Alle selectiewedstrijden

29 juni 2019PuttenGLDNWPCSklik hier om je in te schrijven
6 juli 2019De MortelNBNRPSklik hier om je in te schrijven
6 juli 2019AssenDRNNFPS/NWPCSklik hier om je in te schrijven
10 juli 2019LunterenGLDNRPSklik hier om je in te schrijven
11 juli 2019HellendoornOVNWPCSklik hier om je in te schrijven
13 juli 2019TolbertGRNRPSklik hier om je in te schrijven
20 juli 2019ErmeloGLDNNFPSklik hier om je in te schrijven
20 juli 2019SevenumLBNWPCSklik hier om je in te schrijven
27 juli 2019TolbertGRNWPCSklik hier om je in te schrijven

Finale

Op zaterdag 17 augustus vindt de finale van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor Jonge dressuurpony’s plaats in Kootwijk, bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn. Dit is tegelijk met de Centrale Merriekeuring van het Welsh Stamboek.

Samenwerking en doel

Het KNHS-Divoza kampioenschap is een samenwerking van de KNHS met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS). Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Klik hier voor meer informatie over het KNHS-Divoza Kampioenschap

Bron: KNHS