Ledenraad keurt benoeming drie nieuwe FTC-leden goed

0
1474

Ledenraad keurt de benoeming van 3 nieuwe leden van de Foktechnische Commissie goed tijdens het besloten gedeelte van de Ledenraadsvergadering

Binnen de verenigingsstructuur van ons stamboek maakt het Hoofdbestuur gebruik van diverse commissies waaronder de Foktechnische commissie.

Besluit 2018

In 2018 is besloten om in het Hoofdbestuur twee bestuursleden te benoemen; één voor de rasfokkerij A, B, C en D  en één voor de NWR en WPBR.

Om effectiever te kunnen besturen en de juiste aandacht te richten op de verschillende fokrichtingen binnen ons stamboek is de foktechnische commissie tevens gesplitst in Rasfokkerij A, B, C en D en de NWR en WPBR onder leiding van een voorzitter.

Adviserende rol

De Foktechnische commissies hebben een adviserende rol aan het Hoofdbestuur over o.a. het foktechnisch beleid, de samenstelling van het jurycorps en rapporteert over de stand van zaken inzake uitvoering van het fokkerijbeleid.

Daarnaast adviseert de foktechnische commissie onder toezicht en leiding van het Hoofdbestuur het Jurycorps, dat opgesteld staat voor de CHK, over de aangemelde hengsten voor de eerste bezichtiging.

De adviezen over de pedigree van de aangeboden hengsten, de mate van inteelt en verwantschap aan de populatie zijn waardevol vanwege de diepgaande kennis en ervaring van de commissieleden. De jury neemt tijdens dit proces kennis van hetgeen ingebracht wordt en stelt aanvullende vragen. Mocht een FTC lid betrokkenheid hebben bij één van de aangeboden hengsten dan neemt hij/zij niet deel aan het advies en treedt terug.

Gerrit van Beek stopt

Vanwege de zittingstermijn stopt Gerrit van Beek (na verlenging met een extra jaar) met zijn lidmaatschap van de commissie. Wij willen Gerrit hartelijk bedanken voor zijn jarenlange, belangeloze inzet, enthousiasme, goede input en gedrevenheid binnen de FTC.

Nieuwe FTC-leden

Om de vrijgekomen posities in te vullen en compleet te maken zijn tijdens de afgelopen ledenraadsvergadering op advies van het Hoofdbestuur de navolgende leden benoemd als Lid van de FTC Rasfokkerij, Jaron Flier, Bart Reinders en Harold Zoet.

De commissie voor de rasfokkerij zal tijdens de eerstvolgende FTC vergadering uit haar midden een voorzitter benoemen.

De leden van beide FTC’s zijn:

NWR – WPBR:

  • Katja Bleeker
  • Johan van Drie
  • Henk Ebbers (voorzitter)
  • Aniek Rolf

Rasfokkerij A, B, C en D:

  • Jaron Flier
  • Sander van de Putten
  • Bart Reinders
  • Hans Sloof
  • Jikke Snelder
  • Harold Zoet

Bekijk hier alle gegevens van de Foktechnische Commissie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in