Mezennest’s Lobke is veulen nummer 100

0
1743
Warmtebron's Loddy-Lo en haar dochter Mezennest's Lobke
Warmtebron's Loddy-Lo en haar dochter Mezennest's Lobke

Op 1 mei 2019 kwam het honderdste registratieverzoek in jubileumjaar 2019 binnen op het NWPCS stamboekkantoor. Het sectie B-merrieveulen Mezennest’s Lobke wordt dan ook ingeschreven met het levensnummer 528017201900100.

Als fokker van Mezennest’s Lobke staat Margriet Oortwijn-Hazeleger te boek. Lobke is het 26e veulen dat geboren werd op Stal Mezennest.

Vader van het vosveulen is de algemeen dagkampioen op de centrale hengstenkeuring in 2017; Spring Star’s Kimro (v. Spring Star’s Jarno). Mezennest’s Lobke is het zevende veulen van de kroonmerrie Warmtebron’s Loddy-Lo (‘t Leechhiem’s Bryan x Shamrock Midnight Invasion).

Beste driejarige

Loddy-Lo werd als driejarige op de centrale merriekeuring ‘beste driejarige’. Een jaar later werd de merrie definitief Keur, en is na de wijzigingen in het predicatenstelsel nu dus Kroon.

In 2014 werd zij nog eens reservekampioen op de keuring in Gieten. In 2016 werd ze in Tolbert volwassen kampioen reserve sectiekampioen. “Wij hopen de merrie dit jaar weer te showen met haar veulen. Gewoon omdat we het leuk vinden”, zegt Margriet Oortwijn-Hazeleger.

Ze vervolgt: “We zijn erg blij met het veulen! Loddy-Lo brengt dit jaar een bezoek aan Stougjeshoeve’s Armani. Kimro staat niet meer in Nederland ter dekking.”

Droom

Stiekem hoopt ze op een hengstveulen volgend jaar. “Hoewel anderen heel graag een merrieveulen krijgen, ben ik ook altijd blij met een hengstje. Het is onze droom om ooit een goedgekeurde hengst te fokken. Maar bij ons worden meestal merrieveulens geboren”, besluit Margriet.

Lees hier alles over de veulenregistratie

Bron: NWPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in