Kleinkinderen Steehorst Kyro kampioenen op Lampeter Show

0
1445
Steehorst Kyro
Steehorst Kyro. Foto: Harold Zoet

De sectie B-kampioen, reservekampioen en het beste jaarling op de Lampeter Stallion Show, onlangs gehouden in Wales, komen alle drie uit verschillende dochters van Steehorst Kyro. Een prachtig eerbetoon aan Kyro’s fokker, wijlen Piet Steeghs en een goede reclame voor de Nederlandse Welsh B-fokkerij!

Heniarth Arietta. ©WPCS

De driejarige Heniarth Arietta (v. Heniarth Wood-Wind) maakte zowel haar fokkers Meirion Davies en Richard Miller van de Heniarth Stud, als de Australische mede-eigenaresse Wendy Trimble van de Tooravale Stud blij door jeugdkampioen en overall sectie B kampioen te worden.

Wendy volgde Arietta’s zegemars ‘live’ via Facebook. Heniard Woodwind werd eveneens kampioen op de Lampeter Show als jaarling.

Zevende generatie

De merrie is de zevende generatie die wordt geshowd uit een lijn die is opgezet door Meirion’s ouders; John en Glenys Davies van de Rhoson stud. Arietta komt uit Rhoson Anoushka (v. Steehorst Kyro).

De tweejarige hengst Heniarth Derring-Do werd reserve sectie B kampioen voor zijn Zweedse eigenaren Mats en Cecilia Olsson van de Kulltorps Stud. Heniarth Wood-Wind is ook zijn vader en hij komt uit de halfzus van Arietta’s moeder, te weten Rhoson Dorti (v. Steehorst Kyro).

Het beste jaarling was Heniarth Starletta. Zij is een dochter van Tooravale Houston (v. Weston Manhattan) en de merrie Rhoson Siesta (v. Steehorst Kyro) en eigendom van de Melau Stud.

Steehorst Kyro RWAS-kampioen

Steehorst Kyro werd in 2001 geboren en als driejarige jeugdkampioen op de Royal Welsh Show in Builth Wells. Hij staat inmiddels in Australië.

Bekijk hier het verslag met foto’s van de Lampeter Stallion Show (Engels)

Bron: Richard Miller en WPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in