CAI Exloo: Marijke Hammink pakt zege met Welsh A-vierspan

0
1775
Marijke Hammink. Foto: Theo ten Brinke
Marijke Hammink. Foto: archief Theo ten Brinke

De internationale ponymenners hebben het afgelopen weekend op CAI2* Exloo de eerste stappen gezet richting mogelijke deelname aan het WK eind september in Hongarije. Welsh-pony’s wisten hier topplaatsen te bemachtigen. Zo won Marijke Hammink bij de vierspannen.

In de rubriek ponyvierspannen kwamen de nodige Welsh-pony’s aan de start. Marijke Hammink en Edith Chardon, ieder met een span Welsh A-pony’s, legden elkaar het vuur na aan de schenen. Zo won Edith met haar schimmels het eerste onderdeel, de dressuur. Marijke won vervolgens de marathon en de vaardigheid met haar bruine A’s en pakte de eindzege.

Welsh A-vierspannen

Marijke Hammink nam deel met Beukenhof’s Wesley (v. Cui Pendragon), Breuker’s Bobby Brown (v. Powys Sprite), Wohld Neal (v. Vierhoek’s Noach) Ysselvliedt’s Curley Mate (v. De Weyerd’s Hello Showman) en Pietje v.d. Knollentuin.

De pony’s die Edith Chardon meenam naar Exloo zijn Bas (Penolwyn Seren Arian v. Rhydyfelin Shooting Star), Penolwyn Silver Rosa (v. Rhydyfelin Story), Polleke (v. Schiekant’s Collin), Vechtzicht’s Hunter (v. Vechtzicht’s Harmony) en Charlie.

Ook de nummer 3 in de einduitslag, Jannes Kinds, ment met een span Welsh A-pony’s: Jacko (Hunnehoek’s Lars v. Thrianta’s Silver Shadow), Boy (IJsselvliedts Hillfighter v. Ysselvliedt’s Shy Charmer), Huub (Shamrock The Flying Dutchman v. Revel Paul Jones), Gameboy PBL (v. Gulden Hoef’s Vivaldi) en Jody (v. Rhydyfelin Story).

NWR’s

Rodinde Rutjens werd tweede bij de tweespannen met de NWR-pony's Kuikhornster Milano en Majan S Swen, beide tienjarige ruinen van Heitrak's Marvin. Foto: Bianca Douwes
Rodinde Rutjens werd tweede bij de tweespannen met de NWR-pony’s Kuikhornster Milano en Majan S Swen, beide tienjarige ruinen van Heitrak’s Marvin. Foto: Bianca Douwes

Rodinde Rutjens werd tweede bij de tweespannen met de NWR-pony’s Kuikhornster Milano en Majan S Swen, beide tienjarige ruinen van Heitrak’s Marvin. Het beste Nederlandse resultaat, want de rubriek werd gewonnen door de Duitse Louise Hansen. Het verschil was miniem; Rodinde had slechts 0,35 strafpunt meer in de einduitslag.

De Para Equestrian-rubriek werd gewonnen door Francisca den Elzen met Albrecht’s Hoeve’s Lars (v. Orchard Red Prince) voor Jacques Poppen met zijn Arabo-Fries PP. Den Elzen en Lars wonnen alle drie onderdelen.

Bekijk hier alle uitslagen

Francisca den Elzen won de Para Equestrian-rubriek met Albrecht's Hoeve's Lars (v. Orchard Red Prince). Foto: Bianca Douwes
Francisca den Elzen won de Para Equestrian-rubriek met Albrecht’s Hoeve’s Lars (v. Orchard Red Prince). Foto: Bianca Douwes

Het is voor de redactie onmogelijk om alle prestaties van Welshpony’s op de voet te volgen. Daarom zouden wij het fijn vinden als u ons die doorgeeft. Dat kan via Whatsapp (06-51500766) of een e-mail naar carrieredanielle@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in