Nostalgie: Molenweide’s Eélène op 25-jarig jubileum

0
1500
nostalgie: Molenweide's Eelene met veulen Singel's Pinup op jubileumkeuring, 25 jarig jubileum
Molenweide’s Eélène met haar veulen Singel’s Pinup

Van Gerrit en Leny van Beek ontvingen we foto’s uit 1984, het jaar dat het Welsh Stamboek haar 25-jarig jubileum vierde. Op de foto’s staan Gerrit van Beek en de ster, preferente sectie A-merrie Molenweide’s Eélène.

Gerrit en Leny’s waren de eigenaren van Molenweide’s Eélene (v. Ringo) die door Jo Gidding gefokt werd uit de kroonmerrie Gwen Vale Bethan (Coed Coch Cadwr x Revel Pickle). Ze bracht bij Van Beek onder meer de stamboekhengst Singel’s Chip Wip (v. Weston Falcon), de kroonmerrie Singel’s Morninglight (v. Rondeels Matheus) en de stermerrie Singel’s Pinup (v. Weston Falcon).

Singel’s Pinup als veulen

De laatstgenoemde pony werd geboren in het jubileumjaar 1984 en staat samen met haar moeder Éelène en fokkers Gerrit en Leny op de bovenstaande foto. De juryleden op de achtergrond zijn: Cerdin Jones, baronesse M. von Redwitz, Dr. A. Barneveld, Mr. D.E. Bowen en Mrs. G.F. Larsen.

Op de onderstaande foto wordt Éelène opgesteld door Gerrit van Beek. De ringmeester op de achtergrond is W. Timmermans.

Molenweide’s Eélène, nostalgie
Molenweide’s Eélène met eigenaar Gerrit van Beek op het 25-jarig jubileum van het NWPCS in 1984.

Bekijk hier alle berichten uit de rubriek ‘Nostalgie’

Jubileum

In 2019 bestaan wij 60 jaar als stamboek en dit willen wij als NWPCS uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. De jubileumcommissie is druk met het opstellen en uitvoeren van een feestprogramma. Daar merkt u dit jaar zeker meer van.

De redactie is benieuwd naar uw anekdotes, foto’s en/of krantenknipsels, etc. uit 60 jaar NWPCS. De mooiste bijdragen publiceren wij op onze website en/of in het magazine.

Mail uw bijdrage(n) naar redactie@nwpcs.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in