Nina Spoor met De Goede Ree’s Iris in Jeugd Stimuleringsplan

0
1496
Nina Spoor met De Goede Ree's Iris
Nina Spoor met De Goede Ree's Iris

Nina Spoor (18) en haar NWR-merrie De Goede Ree’s Iris zijn, net als in 2016, geselecteerd voor het Jeugd Stimuleringsplan 2019. Dit is een trainingsprogramma voor jonge ruiters en amazones.

De Goede Ree’s Iris (v. Woldhoeve’s Bart) is een tienjarige vosmerrie. Haar moeder is Birds Eye View Irene (Jonker’s Metyo x Vita Nova’s Hannassie). Nina kreeg de E-pony vlak voor kerst in 2012, Iris was toen drie. “Ik heb haar grotendeels zelf opgeleid. Vorig jaar werden we reservekampioen in de Friesland Competitie M2-dressuur.”

Instructies opvolgen

Tijdens een selectiedag, waarvoor de jeugd zich kan aanmelden, krijgen de ruiters en amazones les van instructeurs die ook de lessen van het JSP verzorgen. Er wordt gekeken naar hoe de ruiter rijdt en hoe die de instructies opvolgt.

“Je wordt in groepen verdeeld en krijgt dan een half uur les van een instructeur naar keuze”, zegt Nina. “Het is belangrijk dat je tijdens de les de tips en tricks opvolgt en dat je deze zichtbaar toepast. Ik deed gewoon lekker mijn ding en zo nu en dan vertelde de instructrice wat beter kan en hoe ik daar aan kan werken.”

“Een paar dagen later kreeg ik e-mail dat ik geselecteerd ben! Ik weet niet precies of ik dat verwacht had. Het selectierijden ging niet slecht; ik probeerde alles eruit te halen wat er uit te halen viel.”

Dit jaar Z-gekwalificeerd

“Aankomende maanden heb ik één keer in de twee weken les van Gotien Sipsma. Door deze lessen hoop ik klaargestoomd te kunnen worden voor de klasse Z. Mijn doel is om dit jaar nog Z gekwalificeerd te worden, omdat ik na dit jaar bij de paarden moet gaan starten. Ik ben benieuwd hoe ver we het gaan schoppen.”

Over het JSP

Het jeugd Stimuleringsplan biedt ponyruiters en -amazones van 10 t/m 18 jaar een programma in de vorm van extra lessen van topinstructrices aan, om zo op een hoger niveau te komen. Voor de paarden moeten deelnemers minimaal 14 jaar oud zijn en maximaal 21 jaar. Ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen, of B t/m ZZL dressuur.

Bron: KNHS/ Hoefslag / NWPCS

Het is voor de redactie onmogelijk om alle prestaties van Welshpony’s op de voet te volgen. Daarom zouden wij het fijn vinden als u ons die doorgeeft. Dat kan via Whatsapp (06-51500766) of een e-mail naar carrieredanielle@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in