Welsh Cob High Flown’s Valmai debuteert in Z2 dressuur

0
2357
Tycornel Valmai (sportnaam High Flown's Valmai) met Rosita Quak.
Tycornel Valmai (sportnaam High Flown's Valmai) met Rosita Quak.

Rosita Quak (26) en de Welsh Cob High Flown’s Valmai (Tynyrheol Cymbro x Tireinon High Kloon) debuteerden vorige maand in de Z2 dressuur en de eerste winstpunt is binnen. De zwarte stermerrie werd in Wales geboren met de stamboeknaam Tycornel Valmai. Valmai is niet alleen een dressuurtopper; ze behaalde namelijk ook kampioenstitels op NWPCS-keuringen.

Valmai is van Kees Vrijhof en Marian Spruijt van de High Flown Stud in Rhoon. “Ik geef daar dit jaar alweer vijf jaar een aantal uur per week rijlessen op de Welshpony’s van Kees en Marian”, zegt Rosita Quak. “Daarnaast werk ik vooral aan mijn eigen bedrijf RQ Horses. Ik geef lessen bij mensen thuis, train paarden, begeleid ruiters op wedstrijden en daarnaast jureer ik op wedstrijden.”

Over de komst van Valmai vetelt Quak: “In 2014 kwam Marian terug uit Wales, waar we elk jaar heen gaan om leuke pony’s aan te schaffen. Dit keer nam ze een pareltje van een Welsh Cob mee. Een zwarte merrie met vier witte benen, zo dik als een olifant en net zadelmak.”

Tycornel Valmai in Kootwijk

Keuringskampioen

De merrie was aangekocht om in te zetten in de rijlessen, maar al snel bleek ze over meer kwaliteiten te beschikken. “Ik ging haar trainen en ze ging zo goed onder het zadel dat Kees en Marian voorstelden haar mee te nemen naar de regionale keuring in Heerjansdam in juli 2015. Ik mocht haar voorbrengen aan de hand en meerijden in de klasse bestgaande rijpony. Zij behaalde een eerste plaats in die rijrubriek en we werden overladen met complimenten.”

“Aan de hand presteerde ze ook super! Ze ging als een trein door die baan, zonder dat het nodig was om met een rammeldoosje of zweepje erachter te rennen. Ze genoot er echt van om zich te laten zien!”

Tycornel Valmai werd dat jaar sectiekampioen en reserve dagkampioen op de regionale keuring en reserve sectiekampioen op de NMK in Kootwijk waar ze ook ster werd en eerste in de rubriek onder het zadel.

High Flown’s Valmai (v. Tynyrheol Cymbro) is Z2 dressuur met Rosita Quak

“Daarna hebben we ons gericht op de sport. In september 2015 reden we onze eerste proeven in de B. We werden kampioen bij de B paarden en namen meteen vijf winstpunten mee naar huis. In 2016 ben ik in het voorjaar echt met haar gaan starten en in augustus 2017 mocht ik de sloot in, we hadden onze laatste punten in het M2 gehaald!”

Vorig jaar Z1

Rosita Quak: “In de zomer van 2018 zijn we na hard trainen gestart in het Z1. we behaalden een heleboel eerste plaatsen tussen de KWPN’ers en binnen anderhalve maand hadden we al veertien winstpunten in de pocket!”

“Twee weken geleden hebben we ons debuut gemaakt in het Z2 en ons eerste winstpunt is binnen! Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik deze geweldige merrie mag rijden en wil Kees Vrijhof en Marian Spruijt daar ontzettend voor bedanken! Kees brengt mij ook naar elke wedstrijd of keuring en samen met mijn groom Floor Hahn zijn we een super team!”

Bron: NWPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in