Regio: veel Friese kampioenstitels voor Welshpony’s

0
2170
Sytske de Jong met Maurik's Giorgio Armani
Sytske de Jong met Maurik's Giorgio Armani

Op de regiokampioenschappen van Friesland vorige maand werd er goed gescoord door Welshpony’s. Met name in de dressuur stonden in verschillende klassen Welshpony’s aan kop. Fokkers Charles en Marlies van Oort (Maurik’s) zagen, net als in Groningen, ook in Friesland een fokproduct kampioen worden.

Nina Woerts werd met Madam’s Menno (v. Kielshoop Honeyhill) Fries kampioen Z2 dressuur categorie DE met 66,564%. Jinke de vries behaalde de reservetitel Z1 categorie DE met Bumba Babalu (v. Desperado), die bij het NWPCS is geregistreerd onder de naam Sonjahof Babalu). De combinatie behaalde 64,853%.

In de klasse M2 categorie DE werd Amarens Postmus kampioen met Shanna (v. Bjirmen’s Wytse met 65,583%. Reservekampioen werd Elin Brander met Coelenhage Parco (v. Leuns Veld’s Lord) met 65,5%.

Maurik’s Giorgio Armani

De kampioenstitel in de klasse M1 categorie DE was voor Sytske de Jong met Maurik’s Giorgio Armani (v. Orchard Red Prince) met 70,250%. In Groningen werd van dezelfde fokkers Charles en Marlies van Oort (Comb. Vernooij / Van Oort) ook al volle broer Maurik’s Roberto Cavalli kampioen.

Moeder van de beide pony’s is Maurik’s Uptown Girl (v. Leuns Veld’s Elegant) die tot en met de M2 dressuur door Liese van Oort en ruim binnen een jaar Z1 dressuur was. De laatste winstpunten behaalde ze hoogdrachtig onder Kristy Bos.

Gronings kampioen Maurik’s Roberto Cavalli word uitgebracht door Liz Bouman onder de sportnaam Ruby. Lees meer

Sytske de Jong en Maurik’s Giorgio Armani zijn nu inmiddels een jaar een combinatie en hebben al behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept. In mei wonnen ze de Hypo Fryslan Cup en op de Friese kampioenschappen outdoor werden ze derde in de L2 en twaalfde op de Hippiade. Vorige maand werd het duo dus M1-kampioen. “Wat heeft hij Sytske veel geleerd”, zegt haar moeder Hendrika de Jong. “Een gouden pony. En nu maar hopen dat Sytske niet te hard meer groeit en ze nog een paar jaar samen verder kunnen. Z2 is het doel en en nu dromen met deze pony toch blijken uit te komen, dan ook een keer internationaal starten.”

Nog meer kampioenen

Lonneke Folkertsma werd kampioen in de klasse M1/M2 categorie AB. Met Rosa (v. Steehorst Pride) behaalde ze 62,417%. Iris Genee en Mister Sock’s (v. Ruska Gwyndaf) behaalden de kampioenstitel in de klasse L2 categorie C met 68,167%.

In de klasse B categorie DE was de hoogste eer voor Lieke Bergsma met Bolderman’s Florence (v. Bowe) met 71,583%.

Ook in het springen waren er Friese titels voor Welshpony’s. Zo werd Ylse Molenaar met Fallingasate Nourejev (v. Morgenland’s Fabian) reservekampioen L categorie DE. Ook was er de reservetitel in het springen voor de L2 dressuurkampioenen Iris Genee en Mister Sock’s in de B categorie C.

Bekijk hier alle uitslagen

Het is voor de redactie onmogelijk om alle prestaties van Welshpony’s op de voet te volgen. Daarom zouden wij het fijn vinden als u ons die doorgeeft. Dat kan via Whatsapp (06-51500766) of een e-mail naar carrieredanielle@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in