15 stamboekhengsten secties A, B, C en D jaargang 2018 naar CHK

0
1499
Heuvelrug Hallmark
Heuvelrug Hallmark werd vorig jaar in het stamboek ingeschreven, maar overleed datzelfde jaar.

Alle hengsten die in 2018 voor het eerst in het stamboek zijn ingeschreven, moeten verplicht op de hengstenkeuring verschijnen, willen zij een definitieve inschrijving in het stamboek krijgen. Deze hengsten worden op zaterdag 9 februari op de Centrale Hengstenkeuring in Ermelo aan de hand gekeurd, geprimeerd en geplaatst.

Van de secties A, B, C en D zijn van de in 2018 nieuw goedgekeurde hengsten een aantal hengsten geruind voor de sport en/of verkocht naar het buitenland. Bovendien is Heuvelrug Hallmark overleden.

Sectie A

De volgende vijf sectie A-stamboekhengsten uit de jaargang 2018 worden verwacht op de CHK:

In de sectie A werden vorig jaar acht driejarige en twee vier jaar of oudere hengsten goedgekeurd voor de dekdienst. Van hen is Heuvelrug Hallmark (Shorebrooks Hot ‘n Spicy x Baledon VIP) overleden.

Oosterslag Beallfire (De Evertshoeve’s Elegance x Fronbach Hello Campers) en Perlhof Rhys (Vennebos Pretty Gamble x Vechtzicht’s Harmony) zijn inmiddels geruind en hebben een sportcarrière.

Cannenburg’s Dark Prince (Ysselvliedts Irresistible x Criccieth Penaig) en Ceulan Masterclass (Weston Distinction x Twyford Sprig) zijn verkocht naar het buitenland en wel naar respectievelijk Spanje en Australië.

Sectie B

De volgende vijf sectie B-stamboekhengsten uit de jaargang 2018 worden verwacht op de CHK:

In de sectie B werden in 2018 zeven driejarigen en twee oudere hengsten ingeschreven in het stamboek. Van hen is Spring Dreams Go For Gold (Gunthwaite old Gold x Cadlanvalley Landlord) geruind en hij loopt inmiddels in de sport.

Stougjeshoeve’s Charmer (Stougjeshoeve’s Escudo x Carweg Charmer) en Ribbons Sendor (Wolling’s Dante x Cadlanvalley Goldstar) zijn verkocht naar respectievelijk Spanje en Polen.

Waxwing Perrin (Eyarth Beau Geste x Cwrtycadno Perlen) is verhuurd naar Groot-Brittannië.

Sectie C

De volgende vier sectie C-stamboekhengsten uit de jaargang 2018 worden verwacht op de CHK:

Van de zes vorig jaar nieuw goedgekeurde sectie C-hengsten maakten er nadien twee de oversteek naar Groot-Brittannië, namelijk Danash Shangri-La (Parvadean Roberto x Tyreos Survivor) en Dycott Esquality (Cargarsar Silver Shadow x Felinmore Ringmaster).

Sectie D

In de sectie D werd vorig jaar

voor het eerst goedgekeurd voor de dekdienst. Hij wordt in de baan verwacht op de komende hengstenkeuring.

Lees hier alles over de Centrale Hengstenkeuring

Bron: NWPCS

Dit artikel is zorgvuldig gecontroleerd voor plaatsing. Mocht u onverhoopt toch een fout tegen zijn gekomen, dan kunt u dit e-mailen naar carrieredanielle@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in