De Weyerds Houston Duits sectie A bondskampioen

0
1399
De Weyerds Houston
De Weyerds Houston

Op de FN-Bundeshengstschau Sportponys in Berlijn vorige week werden maar liefst veertien bondskampioenen van verschillende ponyrassen gehuldigd. Twee kampioenen zijn Nederlands gefokte Welsh pony’s, namelijk De Weyerds Houston in de sectie A en Nilantshoeve’s Zippo in de sectie B. Ook de reservekampioen sectie B zag het levenslicht in Nederland.

De Weyerds Houston (v. Lacy Brigadier) van Sabine Stiem werd door Willard en Jacorine Leeuwis gefokt uit de kroon, preferente Vechtzicht’s Henol (v. Vechtzicht’s Harmony).

Hij werd als veulen verkocht aan Stal Ysselvliedt die hem als driejarige op de NWPCS hengstenkeuring voorbracht. Hij werd niet ingeschreven als stamboekhengst en vervolgens verkocht aan een vriendin van de huidige eigenaresse. Houston werd als driejarige wel goedgekeurd op de nakeuring van het Duitse fokverband Sachsen-Thüringen.

Bewezen merrielijn

Houston komt uit een bewezen merrielijn. Zijn moeder is de meervoudig kampioensmerrie Vechtzicht’s Henol. Zij bracht zeventien nakomelingen, waaronder de Nationaal kampioensmerrie De Weyerd’s Hello Showstar (v. Vollenhof’s Hynod).

Hello Showstar is op haar beurt onder andere de moeder van stamboekhengst De Weyerd’s Hello Sanctos (v. De Weijerds Geraint). Hello Sanctos werd als driejarige in het stamboek ingeschreven en op kop geplaatst. Bovendien werd hij reserve sectiekampioen.

Henol is een dochter van de elitemerrie en Europees kampioene Revel Hibiscus (v. Revel Humming Top) die in de pedigree is terug te vinden van een ontelbaar aantal kampioenspony’s.

Sectie B

Nilantshoeve’s Zippo werd kampioen in de sectie B en zijn zoon Ankumshoeve Kensington (fokker R. Borger) pakte de reservetitel.
Lees er hier meer over

Bekijk hier alle uitslagen van de FN Bundeshengstschau 2019

Bron: NWPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in