Welsh B-hengst Nilantshoeve’s Zippo bondskampioen in Duitsland

0
1982
Nilantshoeve's Zippo
Nilantshoeve's Zippo

De Welsh B-stamboekhengst Nilantshoeve’s Zippo is op vrijdag 18 januari 2018 kampioen geworden op de FN-Bundeshengstschau Sportponys in Berlijn. Zijn eveneens in Nederland gefokte zoon Ankumshof Kensington werd reservekampioen.

De inmiddels negenjarige palominohengst Nilantshoeve’s Zippo (Cadlanvalley Goldstar x Eyarth Harlequin) werd gefokt door Freek Jan en Adrie Aalbers uit de keur, preferente Steehorst Freeway. Hij werd geboren in 2010. Datzelfde jaar werd hij veulenkampioen in Eext en als eerste geplaatst op de Centrale Merriekeuring in Kootwijk.

Tweemaal kampioen CHK

In 2013 werd Zippo door Jan en Jaron Flier voorgebracht op de Centrale Hengstenkeuring in Ermelo. Daar werd hij ingeschreven als stamboekhengst en ook sectiekampioen en reserve-dagkampioen. Een jaar later werd hij wederom sectiekampioen in Ermelo.

Voordat Zippo verkocht werd aan zijn huidige eigenaren Norbert en Bettina Büscherhoff in Duitsland, wist hij ook op de Dragon Welsh Pony Show de sectiekampioenstitel binnen te slepen. Bovendien was hij op de internationale show in België Overall Supreme Champion.

In Duitsland zette hij zijn successenreeks voort en werd dus afgelopen vrijdag FN-Bundessieger.

Zonen op CHK 2019

Bij het NWPCS zijn twee zonen van Zippo goedgekeurd als dekhengst; de zesjarige sectie B-hengst Henshof Bolero (mv. Woldberg’s Bart) werd als driejarige in het stamboek ingeschreven. Hij is vervolgens vrij snel naar Dubai verkocht. De vierjarige WPBR HSH Kingston (mv. Orchard Red Prince) wordt op de komende Centrale Hengstenkeuring verwacht voor zijn definitieve inschrijving in het Stamboek.

Daarnaast zijn drie driejarige zonen van Zippo aangemeld voor de eerste bezichtiging op vrijdag 8 februari in Ermelo. Het gaat om Mini Hoeve’s Valentijn (mv. Manishof Iwan), Maarlen’s Renzo (mv. Den Bramel’s Rio) en Paralels Anne (mv. Casperhof’s Freddy).

Bron: NWPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in