Welsh B-merrie Weltevreden’s Manisa op 30-jarige leeftijd overleden

0
1764
Weltevreden's Manisa (v. Roeland).
Weltevreden's Manisa (v. Roeland). Foto: Janneke de Rade

Op Stal Lakeway van Fred en Wilma Venhuizen in Vries, is vorige week de 30-jarige Welsh B-merrie Weltevreden’s Manisa (v. Roeland) overleden.

“We hebben het zien aankomen”, reageert Fred Venhuizen. “Maar toch komt dat onvermijdelijke moment sneller dan je zou willen. Samen met onze stammoeder Moorland’s Nerthus was Manisa de basis van onze Welsh-fokkerij welke in 1986 is begonnen.”

Cadeau van vader Emmens

De bruin roan merrie Weltevreden’s Manisa (preferent) werd door Wilma’s vader Willem Emmens gefokt uit Weltevreden’s Happy Joy (v. Twickel’s Julius). Emmens deed haar als jaarling cadeau aan Fred en Wilma Venhuizen.

Weltevreden’s Manisa bracht maar liefst 17 veulens. “Veel van hen zijn in de sport terecht gekomen”, zegt Venhuizen. “Twee werden in het M-springen uitgebracht.”

Op Stal Lakeway staat nog steeds Lakeway’s Tessa (v. Steehorst Showman), de inmiddels 25-jarige dochter van Manisa. Van haar staan 16 nakomelingen geregistreerd bij het NWPCS.

Echte kinderpony

“Onze kinderen zijn met Manisa groot geworden. Ze had een super braaf karakter en was dan ook een echte kinderpony. Dit brave karakter gaf ze aan haar kinderen door. Met haar bruin roan kleur was ze in de wei een opvallende verschijning. Steevast kwam ze even naar je toe om een biksje te halen. 29 jaar was ze bij ons, een lange tijd. Op stal Lakeway gaan we Manisa missen”, besluit Venhuizen.

Bron: Stal Lakeway / NWPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in