Dressuurpony Morning Sky naar 12-jarige amazone

0
1964
Lauren Neville en Morning Sky
Lauren Neville en Morning Sky

De NWR-stermerrie Morning Sky (Kielshoop Honeyhill x Orchard Boginov, fokker. S. van de Voort) heeft een nieuwe eigenaresse. Een twaalfjarige amazone. Dat meldt amazone Lauren Neville op haar Facebook-pagina. De inmiddels elfjarige vosmerrie werd de afgelopen vier jaar door Lauren uitgebracht in de dressuur tot en met internationaal niveau.

Morning Sky werd als vierjarige kampioen op de regionale keuring in Houten. Op de nationale merriekeuring in Kootwijk werd ze datzelfde jaar als tweede geplaatst en ontving het ster-predicaat. Als 5- en 6-jarige won de vosmerrie onder Paulette Kral de Divoza Cup, Morning Sky won meer noemenswaardige dressuurtitels; zo werd ze namelijk Nederlands kampioen in de klassen L2, M1 en Z1, was winnaar op Outdoor Gelderland in de klasse Z2 en winnaar op Indoor Brabant.

It’s All Dressage

Op de Subtop driedaagse It’s All Dressage in oktober afgelopen jaar in Nieuw en St Joosland werden Lauren en Morning Sky tweede in de landenproef en wonnen ze de individuele proef.

De 18-jarige Lauren stapt zelf volledig over op de paarden. Ze geeft aan blij te zijn dat ‘Sky’ in Nederland blijft. “Je gaat vanaf vandaag een meisje van 12 jaar net zoveel plezier brengen als jij mij hebt gebracht”, schreef ze afgelopen zondag op haar Facebook-pagina.

De nieuwe eigenaren willen graag nog even onbekend blijven zodat ze rustig de tijd kunnen nemen om elkaar beter te leren kennen.

Bron:
Facebook / NWPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in