Jonge NWR-hengst Castenrayseweg Charmeur verongelukt

0
2145
Castenrayseweg Charmeur
Castenrayseweg Charmeur. Foto: Leontien Ruissen

De NWR stamboekhengst Castenraysweg Charmeur (v. Vlagberg’s Carway) is op 23 november 2018 op vierjarige leeftijd overleden door een noodlottig ongeluk op het bedrijf van eigenaar Henk Ebbers in Ottersum.

De bruine Charmeur werd door H.G.J.M. Kuijpers uit Oirlo gefokt uit de stermerrie Castenrayseweg Hanneke (v. Leuns Veld’s Lord). In 2017 slaagde de royaal ontwikkelde hengst met hoge punten voor het verrichtingsexamen. Hij kreeg onder meer negens voor galop en stalgedrag en 8,5’en voor draf, aanleg als dressuurpony en karakter.

Nakomelingen

In 2018 werd zijn eerste jaargang veulens geboren, waarvan Amalia’s Leana (mv. Orchard Boginov) een eerste premie kreeg op de regionale keuring in Sevenum. “Dit jaar worden tien veulens verwacht van Charmeur”, aldus eigenaar Henk Ebbers, die aangeeft helaas niet over diepvriessperma van de hengst te beschikken.

Succesvol in de sport

Charmeur werd vorig jaar succesvol uitgebracht in de sport door Nina Donkers. Het duo selecteerde zich voor de Limburgse kampioenschappen die deze maand plaats vinden.

Bron: NWPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in