Welsh Select Sale & Youngstock Show 2018

0
1312

Op zaterdag 6 oktober vindt de 2e editie van de Welsh Select Sale & Youngstock Show plaats bij Manege de Nieuwe Heuvel in Lunteren.

Dit Welshpony evenement wordt georganiseerd door de Stichting Welsh Select Sale & Youngstock Show die bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers die zelf actief zijn in de Welshwereld. De stichting biedt met de veiling de mogelijkheid om de koper en verkoper bij elkaar te brengen.

Youngstock Show
Het evenement is met de Youngstock Show tevens een mooie gelegenheid om jonge Welshpony’s tot en met 3 jaar te showen en te bezichtigen. Naast de exterieurkeuring “aan de hand” zijn er ook gebruiksrubrieken onder het zadel en voor de wagen. De jeugdige Welshpony liefhebber kan meedoen in rubrieken als “Young Handlers”, “Leading Rein” en “First Ridden”. De Show begint om 09:00u en er doen verschillende pony’s mee die later geveild worden. De exterieur keuring aan de hand en gebruiksrubrieken worden beoordeeld door een Engelse jury van de Cascob Stud uit Wales.

Welsh Select Sale
De eerste editie van de Welsh Select Sale in 2017 was zeer geslaagd. Ook dit jaar is de organisatie zeer tevreden met de collectie pony’s die voor de veiling is aangemeld. Een heel divers aanbod. Van veulen tot sportpony en van dekhengst tot predicaat merries. Alle 6 verschillende secties Welshpony (A, B, C, D, NWR en Welsh Partbred) zijn vertegenwoordigd.
Vanaf ’s morgens zijn de 50 veilingpony’s te bezichtigen in de stallen bij Manege de Nieuwe Heuvel.
De veiling start om 13.30 uur met als veilingmeester Marthijs Brouwer.
Bent u opzoek naar een Welshpony of Welshcob? Of kent u iemand die opzoek is?  Kom dan zeker kijken want de keuze is enorm!

Voor de veilingcollectie kunt u kijken op www.welshselectsale.nl of op onze Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here