De Centrale Hengstenkeuring 2018 in een nieuwe tintje

0
3546

De Centrale Hengstenkeuring 2018 in een nieuwe tintje

Het weekend van 9 en 10 februari stond in teken van de Centrale hengstenkeuring. De hoofdring had dit jaar een andere opstelling gekregen om van het strodorp weer een ontmoetingsplek te maken. Tijdens de hengstenkeuring zagen we de zwarte parel Fronarth Defoe bekroond worden als Dagkampioen.

Op vrijdag zijn we van start gegaan met de eerste bezichtiging. Tijdens deze eerste bezichtiging kregen 57 hengsten de doorverwijzing richting de tweede bezichtiging op zaterdag. Voor een hengst was dit direct een goedkeuring namelijk de inmiddels 25-jarige Maestir Odyssey van Davy Wormgoor en mocht daardoor op zaterdag terugkeren in de rubriek 10 jaar en oudere sectie a stamboekhengsten.

Op zaterdag starten we in de ochtend met de reeds goedgekeurde hengsten en de primering van de jaargang die in 2017 werd goedgekeurd. Van bijna alle secties zagen we de gehele jaargang terugkeren in de keuringsbaan.

Net voor de middagpauze werd Ronald Vrolijken bekend onder de stalnaam Coelenhage bekroond met de titel “Fokker van het jaar” en zagen we hoe Peter Goumans werd benoemd als erelid.

Tijdens de middagpauze nam Carry Coveen ons mee met de demonstratie van menteam Johan van Veluw en menteam van Marjolein van Waarle. Die lieten zien dat Welsh a pony’s meer in hun mars hebben namelijk dat ze super presenteren in het vierspan.

En na de pauze starten we met de tweede bezichtiging.

We zien dit jaar 5 NWR hengsten die in het najaar richting het verrichting onderzoek zijn doorverwezen. Bij de WPBR krijgen 2 hengsten groen licht.

Bij de sectie C & D heeft de ringsmeester zijn hoed niet hoeven af zetten tijdens de tweede bezichtiging en daardoor zijn er dit jaar 5 hengsten bij de sectie C goedgekeurd en 1 bij de sectie D.

Ook zagen we 9 hengsten goedgekeurd worden bij de sectie B en bij de sectie 10 zelfs tien hengsten.

De komende dagen komen er steeds meer berichten over de hengstenkeuring op de website online. Uiteraard ziet u het hele verslag in het aankomende Welsh Magazine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in