3X Erepodium voor nwpcs-gefokte vegeline’s goya op ek

0
1465

In het Deense Aarhus werden afgelopen week de “FEI European Championship for ponies” individuele dressuur verreden.

De door Willem van Klaarbergen gefokte NWPCS-pony “Vegelin’s Goya” eindigde met de Deense Louise Christensen individueel en in de landeproef op de derde plaats. Hierbij leverde de combinatie een grote bijdrage aan de zilveren Team medaille voor Denemarken.

De Deense Prinses Mary deelde de medailles uit, Brons voor Nederland, Zilver voor Denemarken en Goud voor Duitsland.

Naast Willem van Klaarbergen (trotse fokker en secretaris van ons stamboek) was ook Trudi Houwen (portefeuille houder Sport) in Aarhus aanwezig.

De voor Nederland als reserve opgeroepen Marten Luiten was helaas niet in staat om tijdig in Aarhus aanwezig te zijn. Voor Maten werd het een bijzonder weekend. Afgelopen zaterdag werd Marten met zijn Goldwinhoeve’s Valerion (v. Valerio) bij de KNHS-Divoza cup finale door de ringmeester als winnaar bij de vierjarigen met deken en al in de ring binnengeroepen. Toen de vijf winnaars stonden opgesteld bleek er helaas in de rekenkamer een fout te zijn gemaakt en Marten tweede. Een zilveren medaille. Complimenten voor Marten hoe hij vol overtuiging imponeerde in de ereronde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in