Sport- en Mendag

2020

Zet vast in je agenda:

WAT IS DE SPORTDAG?

Een dag die in zijn geheel in het teken staat van sporten met de Welsh pony, maar ook een dag die uitnodigt tot gemoedelijkheid en gezelligheid met Welsh liefhebbers onder elkaar. Lidmaatschap van het stamboek is gewenst, maar niet vereist.

De Familie Sportdag is een wedstrijd die jaarlijks gehouden wordt. Men kan uitsluitend mee doen met een Welsh geregistreerde pony, in de disciplines dressuur, springen en mennen. Daarnaast zijn er ook diverse andere rubrieken zoals : Bestgaande rijpony, Bixie proeven, Leading Rein en First Ridden. De naam Familie Sportdag geeft al aan dat het een dag is die vooral in het teken staat van sport en gezelligheid voor het hele gezin. Er wordt gereden onder de reglementen van de KNHS.

Er kan ingeschreven worden voor diverse rubrieken , echter maximaal 4 starts per pony. Vanaf L springen maximaal 3 starts per pony. (Bixie, Leading Rein, First Ridden, pony versieren en Bestgaande rubrieken tellen niet mee).

Inschrijvingen voor combinaties die in aanmerking willen komen voor winstpunten, kunnen zich t.z.t. opgeven via Mijn KNHS. Combinaties die deel willen nemen aan de andere rubrieken kunnen zich inschrijven via het opgaveformulier.

Combinaties die met een geldige KNHS startpas deelnemen aan dressuur (2 proeven) en springen (1 parcours) kunnen meedingen naar de titel : Allroundsportpony van de dag. Voor de menners: 2 dressuurproeven en 1 vaardigheidsproef.

Men komt automatisch op onze lijst te staan, u hoeft zich hier dus niet apart voor in te schrijven.