CHK 2024: Pilot keuringsapp

0
27

Tijdens de Centrale Hengstenkeuring zal er in samenwerking met DELTAHORSE  proef gedraaid worden met de keuringsapp van ons registratiesysteem. Tijdens het overleg met jurycorps en FTC hebben we een korte presentatie gegeven van de functies van deze app. Het jurycorps en de FTC waren enthousiast over alle mogelijkheden die deze app ons kan geven.

Op de Vrijdag en Zaterdag zal een medewerker van DELTAHORSE naast de ringmeester en jury staan om in de app de uitslagen en de toelichtingen per hengst meteen in te voeren. Ook bij de veterinair zal meteen de stokmaat en de uitslag worden bijgewerkt in de app zodat dit ‘s avonds tijdens de bespreking van de hengsten meteen voorhanden is. Een groot voordeel van deze app is ook dat de uitslagen meteen in het systeem staan, de speaker hier live in mee kan kijken en een keuringsrapport  op een later tijdstip makkelijk uit gedraaid kan worden.

Op de Centrale Hengstenkeuring betreft het gebruik van de app een test en zullen we met alle betrokkenen de bevindingen achteraf evalueren en bepalen of we deze app zullen inzetten voor het zomerseizoen.