Dressuur Talent Berlicum: focus op harmonie

0
86

Het derde weekend van februari is het weer tijd voor NAF Dressuur Talent Berlicum en dit jaar met een nieuwe rubriek voor zesjarigen. Daarnaast reiken ze bij de ponyrubriek een extra prijs uit voor de meest harmonieuze combinatie en is er een show met oud-winnaars om te laten zien wat er met het talent gebeurt na de competitie.

We konden allemaal zien hoe Marlies van Baalen tijdens Jumping Amsterdam de eerst Harmony & Fairness Award kreeg uitgereikt. Een soort prijs die we vaker gaan terugzien ook tijdens de jonge dressuurpaarden en -pony competities. Volgens Sabine Timman van de organisatie van NAF Dressuur Talent Berlicum is dit ook iets wat we in Berlicum terug gaan zien. “Voor de ponyrubrieken hebben we hiervoor de ‘Happy athlete prijs’ in het leven geroepen. Tijdens een jonge paardenwedstrijd staat de ontwikkeling van de dieren voorop. Je werkt met jonge pony’s en die moeten nog veel leren. Zelfs als je die dag niet kan laten zien wat jullie in huis hebben, maar je wel hebt laten zien dat je pony voorop staat. Dan maak je kans op deze prijs. Als organisatie vinden het welzijn van alle paarden en pony’s heel erg belangrijk en we brengen graag een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van jouw sportpaard of -pony.”

Daarnaast heeft de organisatie afgelopen jaren zo veel vraag gekregen naar een zesjarigen rubriek voor de paarden dat hij dit jaar op het programma staat. De vrijdagmiddag en -avond die normaal gesproken bekend stond als oefenavond is nu het moment voor de zesjarigen
om de schitteren. Daardoor blijft de zaterdagochtend beschikbaar voor de ponyrubrieken waarna de vijfjarige paarden volgen. Op zondag is het de beurt aan de vierjarige paarden. De oefenavond is verschoven naar de woensdag tussen 16.00 – 19.00. Voor deelnemers is het
gratis om hieraan deel te nemen. Het evenement vindt plaats van 16 t/m 18 februari 2024. Het weekend wordt afgesloten met de finale voor de vierjarige met voorafgaand een show van oud-winnaars. Hoe is hun loopbaan geweest, waar zijn ze nu mee bezig en wat draagt een jonge paardencompetitie zoals deze bij aan de ontwikkeling van zo’n paard.

Meer informatie over inschrijven vind je op www.dressuurtalentberlicum.nl.
Het evenement is gratis te bezoeken.

Persbericht