Menrubrieken toegevoegd aan de centrale hengstenkeuring

0
140
CHK2024

Terug van weg geweest, na een aantal jaren van afwezigheid zijn we blij dat we deze rubriek weer kunnen toevoegen aan ons programma. Als bestuur kregen we een aantal verzoeken om de hengsten voor de wagen te presenteren tijdens de Centrale Hengstenkeuring. Hieraan geven wij uiteraard graag gehoor. Het is dan ook vanaf nu mogelijk om via mijnWelsh de goedgekeurde dekhengsten op te geven voor deze rubriek. Inschrijving hiervoor is net als de zadelrubrieken gratis om zodoende zoveel mogelijk hengsten zich te laten presenteren. Voor nu is de keuze gemaakt 1 rubriek uit te schrijven, mocht er door veel animo te grote groepen ontstaan kunnen we deze nog splitsen op bv. tuig en menponys en grote en kleine maat. We hopen dat we door het vele animo deze rubriek weer standaard aan het programma kunnen toevoegen.

Aanvulling op het vraagprogramma:

Menrubriek

Het is mogelijk om op vrijwillige basis in het stamboek ingeschreven hengsten (alle secties) op te geven, voor deelname aan de menrubriek (conform de KNHS-reglementen). De menner dient minimaal 14 jaar oud te zijn en het dragen van een veiligheidshelm volgens KNHS reglement is verplicht. Het gebruik van bandages of beenbescherming is niet toegestaan. U kunt voor de gebruiksrubrieken via Mijn.Welsh.nl opgeven tot 22 december 2023 of – wanneer het voor de betreffende hengst een tweede rubriek betreft – per e-mail via secretariaat@nwpcs.nl. Vergeet u niet de naam menner te vermelden!. Deze gegevens kunt u per e-mail aan het stamboekkantoor kenbaar maken. De presentatie voor de wagen vindt plaats op zaterdag 10 februari 2024.