Ruja’s Anna naar hoogste IBOP score

0
78
Ruja's Anna Rujas Dieke Slingerland
Ruja's Anna Foto: Vivian Hesen

Zaterdag 2 december werd er, naast het Verrichtingsonderzoek, ook de IBOP georganiseerd.
Met 18 deelnemers was er een grote opkomst. Vier pony’s presenteerden zich voor de wagen en 14 verschenen onder het zadel

B score of hoger voor alle menpony’s

Juryleden Mascha Reijs en Arjen Holties beoordeelden de menpony’s. Alle aangespannen pony’s behaalden een klasse B score of hoger. Ruja’s Anna (v. Ysselvliedt’s Irresistible) behaalde de hoogste score van deze dag, zij ging naar huis met 80,5 punten, klasse A en behaalde hiermee tevens haar Kroon predikaat.
Anna is gefokt door R.H. de Ram – Meijerhof, en werd gereden door haar eigenaresse Dieke Slingerland. Jurylid Mascha Reijs noemt Anna een zeer opvallende merrie met een hele goede houding en werkwilligheid. ‘Een schoolvoorbeeld waarbij een Welsh A zowel voor de sport als voor de fokkerij een belofte is!’

Ook Jady (v. Friars Red Dragon), gefokt door Mw. G. Habraken – Vloet, gereden door eigenaresse Marielle Feenstra, behaalde haar Kroon predikaat met 76,5 punten, klasse B.

Tip Top’s Truus A.T.

De hoogste score onder het zadel was weggelegd voor NWR merrie Tip Top’s Truus A.T. (v. Castenrayseweg Charmeur) van fokker en eigenaar A.G.M. Teunissen. Zij kreeg van juryleden Mascha Reijs en Marjolein van den Bosch 75,5 punten, klasse B. ‘Een hele aansprekende, complete merrie, die zich zeer goed liet rijden. Daarnaast heeft ze souplesse en een actief achterbeengebruik.’ Truus werd voorgesteld door amazone Jonna Wendel. Ook Truus mag vanaf nu als Kroonmerrie door het leven.

Sectie B merrie Rondo’s Cerise (v. Priestwood Sonnet), fokker: J. Flier en in eigendom van A.M.U. de Vries sloot haar IBOP verrichting ook met succes af. Zij wist 70,5 punten te behalen, klasse B. Zij werd gereden door Fenne Krouwel.

Keurmerrie Hulst Curiosa (v. Coelenhage’s Purioso), gefokt door Fam. H. Hulst en in eigendom van Daniëlle van Woudenberg en Arjan van Woudenberg, mag zich vanaf nu ook Kroonmerrie noemen. Onder het zadel van Femke Badenbroek wist ze 70 punten te scoren, klasse B.

De jury kon daarnaast nog een Kroon lint kwijt, ook Stampingground Splash (v. Gwynfaes Culhwch), gefokt door M. van der Steege en in eigendom van M.H.S. Zwiers kreeg 71 punten voor haar presentatie, klasse B. Belinda Gritter stelde haar voor tijdens de IBOP.

Voor de cijferlijsten verwijzen we u graag naar het komende Welsh Magazine.