Verhuizing richting “Het Stamboekkantoor”

0
141
© Wil Smeets
© Wil Smeets

Sinds 2018 is de verenigings- en stamboekadministratie van het NWPCS ondergebracht bij Groenned. Daar hebben Wietske Lantinga en Ettje Graafstra heel belangrijk werk gedaan voor onze leden. Dit contract loopt eind 2023 af en in de onderhandelingen voor de vernieuwing van de samenwerking bleek dat overeenstemming over onze wensen uiteindelijk niet te realiseren was. Gedurende het onderhandelingsproces is de ledenraad voortdurend op de hoogte gehouden van de voortgang. Tijdens de laatste ledenraadsvergadering is unaniem ingestemd om de overstap te maken naar een nieuwe partner. 

Deze keuze is gemaakt om een slag te maken richting het digitaliseren van de werkzaamheden achter de schermen en de service voor onze leden in stand te houden tegen zo laag mogelijke kosten. Uiteraard willen wij Wietske en Ettje bedanken voor de jarenlange samenwerking en hun inzet voor onze leden. 

In de zoektocht naar een nieuwe partner voor de dienstverlening aan onze leden en de administratie van ons stamboek zijn we uitgekomen bij het onlangs opgerichte bedrijf “Het Stamboekkantoor” in Heteren. Het Stamboekkantoor wordt geleid door Marjolein Meerburg-Neuteboom, voor velen geen onbekende binnen onze vereniging. Zo was zij jarenlang actief als secretaris van de Afdeling Midden en is ze een erg betrokken lid van het NWPCS. Marjolein werkte eerder onder andere bij Wageningen University & Research op de afdeling Fokkerij & Genetica en deze kennis zet zij o.a. reeds in voor de NWR-fokkerij. In de nieuwsbrief van December zal Marjolein zich verder voorstellen aan de leden.

Per 1 januari a.s. zal dan ook het NWPCS-stamboekkantoor verhuizen van Donkerbroek naar Heteren. De ledenraad en het hoofdbestuur kijken vol vertrouwen naar de toekomst met onze nieuwe partner “Het Stamboekkantoor”.