Rhythmical (28) Leukste Oude Welsh van 2023

0
3863
Rythmical. Foto Vivian Hesen
Rythmical met al zijn gewonnen sjerpen. Foto: Vivian Hesen

Golden Boy, beter bekend als Rhythmical, is met ruime meerderheid van de stemmen ‘Leukste Oude Welsh van 2023’ geworden. Eigenaresse en inzender Erica Krieger twijfelde over welke foto in te sturen, maar waarschijnlijk had het niet veel uitgemaakt. Rhythmical heeft zoveel fans.

Ondanks de problemen met de website en Facebook, is er toch nog massaal gestemd op alle pony’s. In totaal telden we bijna 5000 stemmen waarvan Rhythmical ruim de meeste stemmen kreeg en de overige pony’s in de top 4 dicht bij elkaar lagen.

Rhythmical is een ware ambassadeur voor het Welsh Stamboek. Als winnaar van de verkiezing krijgt hij een mooi halster met touw van het Welsh Stamboek. De PR-commissie neemt hier contact over op.

Winnaar: Rhythmical

Rythmical
“Ouderdom speelt Rhythmical nu toch wat parten. Zijn huidige kleine amazone kwam op ziekenbezoek met een tekening voor op zijn stal, hoe geweldig.”, aldus Erica Krieger.

Stamboeknaam: Golden Boy
Roep-/koosnaam Knollie
Sectie A
Geboren 14 mei 1995
Vader: Elferinks Winston
Moeder: Joy’s Charity
Fokker: S.E.M. Dijkman-Reimink, Lemelerveld

Erica Krieger: “Rhythmical is 28 jaar en al 25 jaar bij ons. Eerst als ondeugende rijpony voor onze eigen kinderen, daarna voor ontelbare kinderen de leermeester en dat nu nog steeds! 1.16 klein, maar groots in daden. Maar liefst 30x Regiokampioen en 4 x Nederlands kampioen. Bestgaand, dressuur, springen, cross, 4 en 6tal. Allround Kampioen Welsh sportdag. Maar ook de Welsh die met dierendag in de klas stond, bij de kinderopvang rondjes loopt en afgelopen zomer zelfs mee in de lift in het verzorgingshuis. Rhythmical bracht bij de dementerende ouderen zoveel plezier en herkenning. De bejaarde pony was duidelijk in zijn element! We hopen hem nog lang – ook in de sport- te kunnen houden, maar op dit moment is hij net terug uit de kliniek, koliek doordat hij zonder kiezen te weinig ruwvoer binnenkrijgt om zijn darmen in werking te houden. Duimen voor deze natuurlijk ALLER LEUKSTE OUDE WELSH, onze “Knollie”. (Erica Krieger)

Enkele dagen geleden maakten we nog een tussenstand bekend; namelijk een top 5 in willekeurige volgorde. Cobtain Rachel, Vechtzicht’s Courtier, Rythmical, Butterfly’s Golden Moonshine en Riverside Taffy. Vervolgens kon er nog een paar dagen gestemd worden en hierdoor is Badhoeve Suzy in de top 5 gekomen ten koste van Cobtain Rachel.

2e plek

Butterfly’s Golden Moonshine (28)

Roepnaam: Ramos
Sectie K (nu NWR)
Geboren: 12 april 1995
V. Pitchwood Moonshine
M. Butterfly Copper Crown
MV. Ophemert’s Golden Wonder
Fokker: Fam. van de Voort, Ede

Ramos heet officieel Butterfly’s Golden Moonshine. Zijn moeder Butterfly Copper Crown kreeg vorig jaar net na haar overlijden op 36 jarige leeftijd nog een vermelding bij de Oude Welsh verkiezing! Nogmaals dank daarvoor. Ontzettend leuk! Ramos is op 12 april 1995 bij ons geboren! Het is zo’n ontzettende lieverd! Hij steelt je tas, staat met een borstel of bezem in z’n mond achter je! Ondanks dat hij al zo oud is blijft het een grappenmaker! We hopen dat hij net zo oud als zijn moeder mag worden! (Tessa van der Voort)

3e plek

Vechtzicht’s Courtier (21)

Roepnaam: Koetje
Sectie A
Geboortedatum: 21 april 2002
Vader: Vechtzicht’s Hylander
Moeder: Vechtzicht’s Cindy
Fokker: Fam. Dobber, Breukelen

Coutier is heel bijzonder en  heeft in het verleden mee gedaan aan WK’s en Nederlandse kampioenschappen 4- en dubbel span. Coutier is in 2016 ook nog eens Nederlands kampioen dubbelspan geworden. Nu hij bij ons is, is hij het maatje van Ilse. Hij probeert haar over haar angsten heen te helpen. Hij is echt een allrounder die het heerlijk vindt om lekker gepoetst te worden, die de jonge paarden nog wat leert en waar we met met z’n allen veel plezier aan beleven. Voor ons is hij de allerliefste. (Familie Noordam)

4e plek

Riverside Taffy (37)

Roepnaam: Taffy
Sectie D (Welsh Cob)
Geboortedatum: 6 juni 1986
Vader: Rhamdir Cadno
Moeder: Riverside’s Lady Comet

Ik ben Taffy. Ik ben een zeer ondeugende pony maar ik ben ook heel lief. Ik heb wel hard gewerkt in mijn leven, maar altijd met veel plezier gedaan. Met mijn vrouwtje ben ik startgerechtigd in het Z1 en ik was het ook nog met haar in  B springen bij de paarden. Met mijn baasje heb ik ook aangespannen gelopen zoals dressuur, vaardigheid en marathon en later kreeg ik ook nog een maatje erbij en trokken we samen de kar. Nu op mijn leeftijd leren kleine kinderen op mij rijden en dan ben ik heel braaf maar als ze het alweer een beetje kennen dan wordt ik weer heerlijk ondeugend en dan gaan mijn ogen glimmen. Ik heb heel veel mensen weer vertrouwen gegeven in het mennen. Ook heb ik een oudere meneer naar zijn laatste rustplaats gebracht omdat hij op 85-jarige leeftijd nog leerde mennen met mij voor de kar. En nu hoop ik nog lang bij hun te blijven. Dit is het verhaal van Taffy. Taffy is al sinds 1990 in ons bezit. (Monique van de Vooren)

5e plek

Badhoeve Suzy (24)

Roepnaam: Suzy
Welsh sectie A
Geboren: 12 mei 1999
Vader: Vechtzichts Harmony
Moeder: Badhoeve Dixie
Vader van moeder: Boreas Ubbo

Deze 24-jarige welsh schimmel merrie woont inmiddels 3.5 jaar bij ons. Haar beste maatje en baasje is Lauren Ceelen. Suzy is erg eigenzinnig ze geeft precies aan wat ze wil. Ze is gek op veel gras en paardenkoekjes en veel knuffels van ons. Ze maakt graag bakjes of deuren open om op onderzoek te gaan. Ze kijkt ook dan precies zo schattig zodat boos worden op haar onmogelijk is. Suzy is nog steeds erg fanatiek in de sport. Dressuur rijden vind ze het minst leuk. Springen en Crossen vind ze het mooiste om te doen. Oren naar voren en gaan. Deze pony gaat voor je door het vuur. En brengt zoveel gezelligheid mee. Het is nooit saai met Suzy. Daarom verdiend ze deze nominatie. De foto is van SGW Ysselsteyn 2023. (Nanda Ceelen)

Overige genomineerden

Cobtain Rachel (26)

Roepnaam: Rachel of Rezel
Geboortedatum: 15 juli 1997
Sectie D (Welsh Cob)
Vader: Petrefelin Telynor
Moeder: Cobtain Rosie

Molenhof’s Boy (24)

Sectie B
Geboren: 25 april 1999
Vader: Breeton Dai
Moeder: Molenhof’s Victoria

Leutseveld’s Mila (21)

Roepnaam: Mila, Sportnaam: Remito’s Leutseveld’s Mila
Geboortedatum: 2 juni 2002
Sectie A
Vader: Ysselvliedt’s Barny’s Own
Moeder: Geldershof’s Leontien

Jewel Famke (21)

Roepnaam: Jewel
Geboren: 08 mei 2002
Sectie: A
Vader: Springbourne Huckleberry
Moeder: Shamrock Jewel Flamingo

Cilgie’s Erika (38)

Roepnaam: Kaatje
Geboortedatum 13 mei 1985
Sectie A
Vader: Aldenborgh Dayan
Moeder: Cilgie’s Yvonne

Lady Elean (23)

Geboren: 16 mei 2000
Roepnaam: Lady
Vader: Coelenhage’s Purioso
Moeder: Lenny

Renkes May Blossom (29)

Roepnaam: Blos
Geboortedatum: 15 mei 1994
Sectie B
Vader: Eyarth Harlequin
Moeder: Wolberg’s Glory

Idyllic Thallulah (24)

Roepnaam: Nicky
Geboren: 2 april 1999
Vader: Pendock Legend
Moeder: Maestir Tabitha

Noorderrot Willemien (20)

Roepnaam: Willemien
Geboren: 12 mei 2003
Welsh B
Vader: Warmwell Pageboy
Moeder: Gwendolyn
Vader moeder: Zwalluwenburg’s Benjamin

Meedenblik’s Patty (21)

Roepnaam: Patty of Pat
Sectie A
Geboren: 2 april 2002
Vader: Colne Heartsease
Moeder: Penvalley Cariad Fach

Meedenblik Amigo (22)

Sectie: A
Geboren: 09 april 2001
Vader: Ysselvliedt’s Sven
Moeder: Penvalley Cariad Fach 
Fokker: D & H Dijkstra 
Eigenaar: D. Laarhoven-Kostons