WK-goud voor Welshmenners Marijke Hammink en Rodinde Rutjens + fotoserie

0
187

Op het WK Ponymennen in Oirschot afgelopen weekend hebben Welshmenners Marijke Hammink (vierspannen) en Rodinde Rutjens (tweespannen) hun WK-titel weten te prolongeren. Bij de tweespannen bestond het gehele podium uit Nederlandse menners met Welshpony’s.

[Fotoserie onderaan artikel]

Bij de enkelspannen waren er geen medailles voor Nederland en zorgde Anniek Schuiling met Denenbourgh’s Doortje (v. Reekamp’s Eclips, NNFPS) met haar vierde plek voor het beste Nederlandse resultaat.

Top tien Welsh-enkelspannen

De beste Welsh bij de enkelspannen was de NWR Zandberg’s Habakuk (v. Wengelo’s Ricardo, fokker G. Zandbergen) die met de Franse Marie Verna vijfde werd.

Plaats zes was voor de Italiaan Andrea Pili met de NWR Blakt’s Darwina (v. Heitrak’s Marvin, fokker Fam. Vullings) en plaats acht voor de Nederlander Brent Janssen met de Welsh sectie B Regina’s Hielke (v. Casperhof’s Freddy, fokker J. Doornewaard) die op het vorige WK de zilveren medaille won. Tiende werd de Belg Sebastien Pallen met de NWR Zeldenrust’s Renegade (v. Leuns Veld’s Zandro, fokker A.M. Verstegen).

Volledig Welsh podium

Bij de tweespannen bestond het gehele podium uit Welshmenners. Rodinde Rutjens won voor de derde keer op rij WK-goud. Dat deed ze met de NWR’s De Kuilen’s Brody (v. Orchard Red Prince, fok. Fam. Crebas), Kuikhornster Milano (v. Heitrak’s Marvin, fok. R. Vaatstra) en Majan’s Swen (v. Heitrak’s Marvin, fok. J. G. Janssen).

Melanie van de Bunt en haar Welsh A-span Storm (Weston Attraction x Vechtzicht’s Hywel, Tumtum (v. Wesla Trysor, fok. M.C.T. van Elzakker) en Zuidhoeve’s Henzel (v. Roetsenest’s Hummer, fok. J.A.G. Lambers) nam afscheid van de wedstrijdsport met een zilveren medaille.

Brons was er voor Cas Hendriks met Jip (v. Powys (NL) Fizz), fok. F.A. Koskamp-van de Baan), Mister Jim (v. Keizers Marcel, fok. A.A. Hollegien) en Sunstar’s Cloud (v. Oldenzijlster Action Man, fok. Fam. Pas).

Op de plaats zeven eindigde nog een Welsh span, namelijk de Deense Maria Buchwald met Bloklands Hoeve’s Cupido (NWR v. Heitrak’s Marvin, fok. H. Loopers), De Klumperts Moonstar (WPBR v. FS Champion de Luxe, fok. Kinderen Vloet) en Don 553.

Tweede WK-titel

Marijke Hammink veroverde voor de tweede keer de individuele titel bij de ponyvierspannen. In haar team de Welsh sectie A-pony’s Beukenhof’s Wesley (v. Cui Pendragon, fok. H. Wolters), Gert (v. Gramblin Echo, fok. J.D. Jelschen), Pietje v.d. Knollentuin (onbekend), Roosendaal’s Thunder (v. Vechtzicht’s Cymro Bach, fok.W. van Grootheest) en Ysselvliedts Curley Mate (v. Deweyerd’s Hello Showman, fok. fam. Zoet).

De Belg Julien van Hoenacker werd vierde met de A’s Blitz, Rhosbrenin Hedydd (2e bez. v. Sunwillow paris, fok. T. Jones), Timmij (v. Wrentnall Gold, fok. W.J. Schut-Bloemendal), Trippel en Vierhoek’s Jackson (v. Springbourne Glide, fok. P. Peeters. Vijfde werd zijn landgenote Tinne Bax met het sectie A-span Beukenhof’s Iwan (v. Vechtzicht’s Commanchero, fok. H. Wolters), Cuppers Salinero (Oldenzijlster Axel, fok. M.J.A. Janssen), en de door familie Dobber gefokte Vechtzicht’s Commanchero (v. Friars Divine Spirit), Vechtzicht’s Consul (v. Vechtzicht’s Harmony) en Vechtzicht’s Challenger (2e bez. v. Vechtzicht’s Harmony).

Jan de Boer werd zesde met de sectie A stamboekhengst Heideparks Him (v. Spoorzicht’s Hilfiger, fok. G.J. Vrolijken), de door familie Nijkerken gefokte stamboekhengsten Shore Brooks Hole in One, Shorebrooks Hot N Spicy (v. Dyfed Prophet) en Shorebrooks Hot Tropic (v. Eppynt Quick Silver) en Templedruid Smirnoff (v. Weston Rocket).

De Duitser Niels Kneiffel werd zevende met zijn sectie A span Essenakkers Wonderboy, Topper, Weidehoeks Henkie, Weltevreden’s Purple Rain (v. Vechtzicht’s Commanchero, fok. N. en J. Venhuizen) en Ysselvliedts Cosmar.

Op de tiende plek eindigde de Zwitser Dominic Falk met Crumpwel Blue Print, De Merlenberg’s Jesse (v. Llanor Paddy, fok. T.M.G.J. Aarts), Stardust Vayu, Three B Rhion en Three B Silver Boy.

Team oranje prolongeerde de wereldtitel. TtB

Medailles.

Vetgedrukt zijn spannen met Welshpony’s

Enkelspannen:

Goud: Cedric Scherrer (Zwi) – 143.94 strafpunten
Zilver: Berengere Cressent (Fra) – 149.72 strafpunten
Brons: Anna Genkinger (Dui) – 151.86 strafpunten

Tweespannen:

Goud: Rodinde Rutjens (Weert) – 146.00 strafpunten
Zilver: Melanie van de Bunt (Lathem) – 151.25 strafpunten
Brons: Cas Hendriks (Zeeland) – 153.99 strafpunten

Vierspannen:

Marijke Hammink (Bornerbroek) – 155.46 strafpunten
Yannick Scherrer (Zwi) – 156.93 strafpunten
Steffen Brauchle (Dui – 170.66 strafpunten

Landenklassement:

Goud: Nederland – 454.38 strafpunten
Zilver: Zwitserland – 454.70 strafpunten
Brons: Duitsland – 478.34 strafpunten

Fotoserie

Bronnen: NWPCS, KNHS en Hoefnet
Foto’s: Theo ten Brinke

Tip de webredactie