DPC Houten: Veel talent tijdens de laatste selectiewedstrijd

0
145
Monaco WNE met Lizette Kamper ©STS Photography
Monaco WNE met Lizette Kamper ©STS Photography

Op de allerlaatste selectiewedstrijd op de Zilfia’s Hoeve in Houten voor de jonge dressuurtalenten aan het Dutch Pony Championship was het afgelopen zaterdag spannend. Zouden ze nog de benodigde punten bij elkaar kunnen rijden om een plekje in de finale te bemachtigen, op 9 september in IJsselmuiden? Aan juryleden Willeke Bos en Lara van Nek de moeilijke taak om de vier-, vijf- en zesjarige pony’s te beoordelen.

Vierjarigen

Winst bij de vierjarigen voor de NRPS geregistreerde maar ook bij het NWPCS goedgekeurde hengst Cream de Luxe DV.

  • 1 Romee Schoenmakers met de hengst Cream de Luxe DV behaalde 89 punten.
  • 3 Willisha Holzken met de ruin Onyx Emelwerth behaalde 84,5 punten.
Cream de Luxe DV met Romee Schoenmakers ©STS Photography

Drie pony’s behaalden een score van boven de 80 punten bij de vierjarigen. Net als twee weken geleden was het de opvallende perlino NRPS-hengst Cream de Luxe DV (v. Cassanova du Bois) die bovenaan eindigde met zijn amazone Romee Schoenmakers. Hij behaalde bijna een 9 gemiddeld, met een 9,5 voor zijn sublieme galop en de algemene indruk. “Een pony met een echte wow factor, de looks, beweging, het totaalplaatje!”, luid het commentaar van Willeke. “Romee stelde hem heel netjes en professioneel voor. Helaas heeft zij de leeftijdsgrens voor ponyruiters zo goed als bereikt, maar hier gaat straks een jongere ruiter/amazone hoge ogen mee gooien!”

84,5 punten was er voor de Welsh-ruin Onyx Emelwerth (v. Despacito AT) met Willisha Holzken. Hij moest in Houten in de draf wat toegeven met een 7,5, maar noteerde op alle andere onderdelen 8,5-en en negens, goed voor 84,5 punten en plek drie. “Nog een jonge combinatie, maar zoals ze nu al rondrijdt, belooft dat wat voor de toekomst”, vindt Willeke.

Vijfjarigen

Een top drie bij de vijfjarigen voor Welsh gefokte pony’s.

  • 1 Lizette Kamper met de hengst Monaco WNE behaalde 91,5 punten.
  • 2 Sophie van Iwaarden met de hengst Hexagons Dragonfly behaalde 87,5 punten.
  • 3 Vanity Hus met de ruin Goldwinshoeve Vuego behaalde 81,5 punten.

Bij de grote groep vijfjarigen was de overwinning voor Monaco WNE (NRPS, v. FS Mr. Right) onder het zadel van Lizette Kamper met een recordscore van 91,5 punten. De goedgekeurde NRPS-hengst van FS Mr. Right kreeg onder andere een 9,5 voor zijn geweldige draf en de algemene indruk. Willeke: “De vijfjarigen hadden in de breedte heel veel kwaliteit, echt heel fijn om naar te kijken. Monaco WNE heeft naar ons idee alles wat een pony moet hebben, drie waanzinnige gangen, een fijne aanleuning, super instelling en dat in een prachtige kleur! Lizette zat zichtbaar te genieten op deze knapperd.”

Ook een negen voor algemene indruk was er voor de nummer twee, Hexagons Dragonfly met Sophie van Iwaarden, de kampioen van vorig jaar bij de vierjarigen. Deze Double Dutch in mini-uitvoering scoorde een mooie 87,5 te zien punten. “Hexagons Dragonfly is een ontzettend imponerende pony met een waanzinnige balans en beweging, deze komt er wel als top FEI-pony. Sophie reed hem keurig!” Ook Goldwinshoeve Vuego (NWPCS, v. Goldwinshoeve Valerion) met Vanity Hus, G-Star (NWPCS, v. Maarlen’s Romeo) en Brummerhoeve’s I.Q.H. (New Forest, v. Sulaatiks Vingino) met Fenne Houben behaalden een score van meer dan 80 punten. Willeke: “Goldwinshoeve Vuego heeft de goede genen duidelijk van zijn ouders meegekregen, hij oogde misschien een klein tikje groener dan de nummer 1 en 2, maar aan kwaliteit geen gebrek. Samen met Vanity wordt dit een combinatie om in de gaten te houden.”

Zesjarigen

Een derde plaats voor Don Chello bij de zesjarigen.

  • 3 Isa Westendarp Knol met de ruin Don Chello behaalde 80 punten.

Don Chello met zijn amazone Isa is een genot om naar te kijken, Isa rijdt hem heel professioneel in de rondte en Don Chello staat goed aan de hulpen. Hij blinkt uit in zijn fantastische stap. Ook deze moeten we als combinatie in de gaten houden.

Het volledige artikel en de uitslag vind je hier

Tekst: DPC, bewerkt voor NWPCS door Lonneke van Laarhoven

Foutje gezien? Mail webredactie.nwpcs@gmail.com