Elite en preferente merries in de spotlights

0
388
spotlights op predicaten

De afgelopen tijd is het predicaat elite aangevraagd en toegekend aan Camsterhoven’s Esmee. Het predicaat preferent is aangevraagd en toegekend aan Waterland’s Pernette, Oldenzijlster Adventure, Jonkers’ Special Experiment, Bolheim’s Iris, Cuppers Merlijn en Goldsberg’s Chrystal.

Elite

Camsterhoven’s Esmee

Camsterhoven’s Esmee

NWR, geboren 2003, elite (postuum)
V. Aester el Nino elite, prestatie
M. Jacobspeel’s Karin ster
MV. Bokkesprong Czardas preferent, prestatie
Fokker: K. Rijskamp, Stedum
Aanvrager: Familie H. Hulst, Staphorst

Het predicaat elite is postuum verkregen door de volgende nakomelingen:

 • Iscar (2007, v. Dakar) 1e premie stamboekruin
 • Manda (2009, v. Heitrak’s Marvin elite, sport, prestatie, stermerrie
 • Amando (2010, v. Rhodin Hedde) 1e premie veulen
 • Hulst Amber (2013, v. Oosting Amigo) stermerrie
 • Hulst Isadora (2014, v. Coelenhage’s Purioso sport) stermerrie
 • Hulst Curiosa (2015, v. Coelenage’s Purioso sport) stermerrie
 • Hulst Samiera (2016, v. Leuns Veld’s Lord elite, prestatie, stermerrie
 • Hulst Curioso (2020, v. Coelenhage’s Purioso sport) aangewezen NWR hengst

Campsterhovens’ Esmee heeft, naast de 5 stermerries, twee nationale kampioenen op de Centrale Merriekeuring gekregen. Waaronder Hulst Isadora en Hulst Curiosa. Hulst Isadora loopt succesvol internationaal dressuur en maakte deel uit van het nationale kader. De hengst Hulst Curioso is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. En kleinzoon, de goedgekeurde NWR-hengst, Hulst Moonlight loopt internationaal dressuur.

Preferent

Waterland’s Pernette

Waterland’s Pernette

Sectie A, geboren 1995, ster en preferent
V. Yaverland Carousel
M. Baledon Hy-Jack
MV. Craig Bach Perffaith ster, elite
Fokker: W. Nooy, Broek in Waterland
Aanvrager: J.J. van de Bunt, Loosdrecht

Het predicaat preferent verkregen door de volgende nakomelingen:

 • Eindegooi’s Popeye (2006 v. Knodishall Geraint) 1e premie ruin
 • Eindegooi’s Phileine (2007 v. Dukeshill Magnum) preferente merrie
 • Eindegooi’s Philippa (2011 v. Three-B Tywysog) ster merrie

Oldenzijlster Adventure

Sectie A, geboren 2010, keur en preferent
V. Blanche Gwillym
M. Oldenzijlster Anthia, keur, elite
MV. Vechtzicht’s Hywel, elite
Fokker/aanvrager: Familie Dijkstra, Winsum

Het predicaat preferent verkregen door de volgende nakomelingen:

 • Oldenzijlster Adele (2016, v. Vechtzicht’s Hylander) 1e premie merrie
 • Oldenzijlster Addison (2017, v. Friars Divine Spirit) stermerrie
 • Oldenzijlster Artist ( 2019, v. Springbourne Compas) stamboekhengst

Jonkers’ Special Experiment

NWR, geboren 2008, ster en preferent
V. Hagelkruis Valentijn, sport
M. Janet, kroon, elite, prestatie
MV. Tetworth Crimson Lake
Fokker: M. Elzinga, Jonkersvaart
Aanvrager: C. Elzinga, Niebert

Het predicaat preferent is verkregen door de volgende nakomelingen:

 • Special Xavi (2012, v. Orchard (G) Wildeman) 1e premie veulen
 • Special Zyra (2014, v. Desperado) stermerrie
 • Special Lumina (2016, v. De Goede Ree’s Alwin) 1e premie merrie
 • Special Lady Diamond (2017, v. Bijsterhof’s Daimond Dancer) 1e premie merrie
 • Special Jolight (2018, v. Orchard Boginov) keurmerrie
 • Special Julia (2019, v. Orchard Boginov) stermerrie

Bolheim’s Iris

Bolheim’s Iris

NWR, geboren 2000, prestatie en preferent
V. Manolito
M. Bolheim’s Cindy, kroon, elite
MV. Flora’s Hof Minstrel
Fokker: E.J. Boerma, Kloosterburen
Aanvrager: O.G. Hartman Togtema, Zevenhuizen

Het predicaat preferent is postuum verkregen door de volgende nakomelingen:

 • Bolheim’s Vera (2011, v. Woldhoeve’s Bart) 1e premie merrie
 • Bolheim Eva Josephine (2014, v. Woldhoeve’s Bart) stermerrie
 • Bolheim’s Black Pearl (2017, v. De Goede Ree’s Alwin) keurmerrie

Postuum vraag ik het predicaat Preferent aan voor Bolheim’s Iris. Geboren: 15 juni 2000, fokker E.J. Boerma, op boerderij Bolheim in Kloosterburen. Vader: Manolito (v. Matcho x)Moeder: Bolheim’s Cindy (v.Flora’s Hof Minstrel). Een eerbetoonaan een top fokmerrie, zowel in de sport, op grond van haar nakomelingen, als ook op de keuringen op grond van haar nakomelingen. Zelf is ze maar even in de sport uitgebracht. Ze heeft haar carrière vooral aandacht besteed aan haar veulens en gewerkt met kinderen. Helaas moest ik haar op 10 december 2022 laten gaan na een zware koliek die ontstaan was uit een flinke tumor in de darm, bleek op de operatietafel. Mijn geweldige stammoeder die vanwege haar nakomelingen al het predicaat prestatie heeft behaald. Wat wil je ook. Haar zoon Bolheim’s Simon (2007, v: Boomer ) was M1 + 13 bij de pony’s en Z1 bij de paarden en krijgt een sportpredicaat. Haar zoon Bolheim’s Jeroen (2009, v: Kielhoop’s Honeyhill )liep t/m de Z2 bij de pony’s onder Xena Klomp en ze brengt hem nu succesvol uit in de ZZ licht bij de paarden en heeft ook een sportpredicaat. Haar dochter Bolheim’s Vera (2011, v: Woldhoeve’s Bart) liep Z1 met Petra Zuiderveen en verdient ook een sportpredicaat. En haar dochter Bolheim’s Eva Josephine, EJ,is met Jessica Hunziker nu aangekomen in de klasse 2 en krijgt ook een sportpredicaat. Iris heeft zelf ooit een IBOP proef met 80 punten behaald, maar verdient nu postuum op grond van de nakomelingen en hun keuringsresultaten ook het preferent predicaat. Haar 1e veulen Bolheim’s Sigrid ( 2006, v: Boomer) kreeg als veulen een 1e premie. Haar dochter Bolheim’s Vera (2011, v: Woldhoeve’s Bart) kreeg als 3-jarige een 1epremie en werd 2ein Tolbert en ze werd als 8-jarige kampioen van Tolbert met nogmaals een eerste premie. Haar dochter Bolheim’s Eva Josephine ( 2014, v: Woldhoeve’s Bart) werd in 2017 beste 3 jarige en kampioen NWR en kreeg haar ster predicaat in Kootwijk. En haar laatste dochter Bolheim’s Black Pearl ( 2017, v: De Goede Ree’s Alwin) kreeg een 1e premie als 3 jarige in coronatijd zonder plaatsing. Als 5-jarige werd ze in 2022 kampioen in Putten en kreeg haar keur predicaat na het krijgen van een mooi veulen waar oma Iris trots op was en 2024 naar de keuring zal gaan als 3-jarige. Daarnaast moet zeker nog worden vermeld dat oma Iris in 2018 heeft meegedaan aan de fokgroep in Tolbert. Daar kreeg ze samen met haar nakomelingen Jeroen, Vera en Eva Josephine, want Simon was helaas met vakantie) een 1epremie. Maar het allerliefste was ze aan het werk, om met haar zachtheid, kennis en ervaring, kinderen te begeleiden in de buitenbak tijdens de training sociale vaardigheden Pony Power voor Kids. Een groot verlies voor de stal, maar met geweldige kinderen die haar werk voortzetten op stal en die ook heel fijn te rijden zijn in de sport en buiten.

Cuppers Merlijn

Sectie A, geboren 1992, keur en preferent
V. Synod Prophet, elite
M. Cuppers Wynalda, ster
MV. Nachtegaal’s Captain, keur, elite
Fokker/aanvrager: S. van de Ven-Jansen, Zelhem

Het predicaat preferent is postuum verkregen door de volgende nakomelingen:

 • Cuppers Wimona (2001, v. Cascob Limelight) stermerrie
 • Cuppers Winalda (2002, v. Cascob Limelight) stermerrie
 • Cuppers Wendy (2006, v. Vechtzicht’s Cymro Bach) stermerrie

Goldsberg’s Chrystal

Goldsberg’s Chrystal

Sectie A, geboren 2006, ster en preferent
V. Shamrocklake the Cool Colonell
M. Goldsberg’s Celine kroon
MV. Synod Prophet elite
Fokker/aanvrager: A.B.J.M. Banning, Babberich

Het predicaat preferent is verkregen door de volgende nakomelingen:

 • Goldsberg’s Chelsey (2013, v. Shamrock Micro Cleveland) keurmerrie
 • Goldsberg’s Charno (2014, v. Shamrocklake Royal Heartbeat) 2e bezichtigingshengst
 • Goldsberg’s Charming Rose (2019, v. Shamrock Micro Cleveland) stermerrie

Goldsberg’s Chrystal werd in 2006 geboren, dochter van de welbekende schimmelhengst Shamrock The Cool Colonell en de Kroonmerrie Goldsberg’s Celine (Synod Prophet), in 2009 ging ze als drie jarige naar de NWPCS keuring in Heteren en werd de Beste drie jarige en uitnodiging voor de CK te Kootwijk, helaas kon ze door omstandigheden niet aanwezig zijn op de Centrale Keuring, in 2010 ging ze wederom naar de NWPCS keuring in Heteren en werd 1A in haar rubriek met uitnodiging voor Centrale Keuring, hier werd ze als 4e geplaatst en werd Ster verklaard. Goldsberg’s Chrystal heeft al vele mooie nakomelingen voortgebracht w.o. Goldsberg’s Cathy, G.Chiara, G. Cherilyn, G.Chelsey, G. Charno, G. Cinthy, G. Charlize, G. Charming Rose, G. Chaline. Goldsberg’s Chrystal is nu 17 jaar en heeft een prachtig merrieveulen Goldsberg Charona aan de voet van de nationale kampioenshengst Selehems Olsen.

Foutje gezien? Mail webredactie.nwpcs@gmail.com