Welshpony’s aan kop op CAI 3* Lähden

0
510
Marijke Hammink, Lähden 2023. Foto: Theo ten Brinke
Marijke Hammink, Lähden 2023. Foto: Theo ten Brinke

Zowel de rubriek ponytweespannen als de ponyvierspannen op het CAI3* in Lähden afgelopen weekend werd gewonnen door ponymenners met Welshpony’s. Rodinde Rutjens pakte het goud bij de tweespannen en Marijke Hammink won bij de vierspannen van nipt van Jan de Boer die eveneens met Welshpony’s ment.

Verschillende ponymenners namen deel aan het driesterren CAI in het Duitse Lähden met het NK in Hellendoorn (16 – 18 juni) en het WK ponymennen in Oirschot (30 augustus – 3 september) in het vooruitzicht.

Ook bij de tweespannen paarden was er zilver voor een Welshpony.

Fotoserie Theo ten Brinke

Vierspannen

Bij de vierspannen won Marijke Hammink met Beukenhof’s Wesley, Pietje v.d. Knollentuin, Roosendaal’s Thunder, Ysselvliedts Curlley Mate en Uiterwaarden’s Masterclass. Het zilver was voor Jan de Boer met Heidepark’s Him, Shorebrook’s Hot ’n Spicy, Shorbrooks hot Tropic, Templedruid Smirnoff en Shorebrooks Hole in One.

Tweespannen

Bij de tweespannen was de hoogste eer voor regerend wereldkampioene Rodinde Rutjens met De Kuilen’s Brody, Heide’s Berg Alves en Majan’s Swen. Over haar marathon vertelt ze aan Hoefnet: “Ik ben hier zo blij mee. De linker pony doet het pas voor de derde keer. In hindernis 1 gingen ze al zo lekker vanzelf dat ik dacht ‘laat maar gaan!’ Ik hoefde alleen maar te sturen.”

Aglaya’s Livorno (v. Fleuramo’s Justin uit Aglaya’s Lousanne) linkerpony vanuit de menner gexien.Foto: Vivian Hesen (archief)

De door Eef en Joukje Kwakkel gefokte NWR Aglaya’s Livorno (v. Fleuramo’s Justin uit Aglaya’s Lousanne) heeft in Lähden ook succesvol gepresteerd door zilver te behalen in tweespan bij de  paarden met Dennis Schneiders.

Voor een uitgebreid verslag over de wedstrijd, lees:
Lähden 2023: Nederlandse ponymenners op koers voor het WK (Hoefnet)

Weet jij (een) Welshpony(‘s) die onlangs succesvol presteerde(n) op een (inter)nationale wedstrijd of een kampioenschap? Mail dat dan aan webredactie.nwpcs@gmail.com. Liefst met een rechtenvrije foto.