Sfeervolle Welsh Hengstenshow Noord druk bezocht

0
409
Marieke en Ela Okkema mochten de avond openen met de Friese stamboekhengst Wibout 511 en de sectie A stamboekhengst Blue Dyfa’s Jaimy. Foto: Marcel Breebaart
Marieke en Ela Okkema mochten de avond openen met de Friese stamboekhengst Wibout 511 en de sectie A stamboekhengst Blue Dyfa’s Jaimy. Foto: Marcel Breebaart

Op zaterdagavond 25 maart werd voor het eerst in lange tijd weer een Hengstenshow georganiseerd in het noorden. Met 31 hengsten in de catalogus, een aantal hengsten aan de lange lijnen, aangespannen of onder het zadel en nakomelingen van de deelnemende hengsten, beloofde het een gevarieerde avond te worden. Ruim 400 bezoekers wisten dan ook de weg naar Sonnega te vinden!

Marieke en Ela Okkema mochten de avond openen met de Friese stamboekhengst Wibout 511 en de sectie A stamboekhengst Blue Dyfa’s Jaimy. Mooi om te zien hoe deze combinaties op elkaar ingespeeld waren.

Na dit mooie optreden verschenen de eerste hengsten eerst individueel in de baan, om vervolgens als groep terug te komen en een herinneringslint in ontvangst mogen nemen. De verschillende groepen aan de hand werden afgewisseld door hengsten die hun kunnen lieten zien als gebruikspony.

Foto: Marcel Breebaart

Zo werden de hengsten Islyn George O’r North, Vechtzicht’s Classic Popstar, Oliebron’s Hugo, Ysselvliedt’s Irresistible en Thösjes Bentley aan de lange lijnen getoond. Steerwolde’s Dark Pleasure werd keurig voorgesteld onder het zadel van Jennifer Veenstra en Vosco’s Amir liet een mooie verrichting zien, gereden door fokker en eigenaar Melissa Mol.

Ook werden de eerste nakomelingen van een aantal hengsten getoond, Oldenzijlster Artist was aanwezig met zijn eerste veulen, ook Vosco’s Amir werd vergezeld door zijn eerste veulen en Blue Dyfa’s Jaimy liet een zoon zien.

Ook werden een aantal aanwezige hengsten gehuldigd die dit daar zijn goedgekeurd op de Centrale Hengstenkeuring en deelnamen aan de Hengstenshow in Noord. De linten werden uitgereikt door de voorzitter van de afdeling Noord, Richard Dekkers. Ook was er voor elke fokker en eigenaar een bos tulpen geregeld.

De avond werd afgesloten door een klavertje drie van stamboekhengsten. Foto: Marcel Breebaart

De avond werd afgesloten door een klavertje drie van stamboekhengsten. Henk Roel Krol had Potteries Simon, SDMV Paxton Red en Rotan Red Flash ingespannen en liet hiermee zien hoe multifunctioneel de hengsten zijn.

De organisatie spreekt van een fantastische avond! Het programma verliep vlot, wat niet had gekund zonder de voorbrengers, de ringmeesters en alle andere vrijwilligers! En dankzij de hengstenhouders en de vele sponsoren was er een mooie catalogus, linten en een goedgevulde tafel voor de verloting.