Henk Vroegop (79) om het leven gebracht

0
1623
Henk Vroegop

Hendrik (Henk) Vroegop, die ondermeer met een stand van Vroegop Ruitersport op verschillende NWPCS-evenementen stond, is dood. Hij is vermoedelijk door geweld om het leven gebracht, net voor z’n tachtigste verjaardag.

Het levenloze lichaam van Henk Vroegop werd op woensdag 4 januari 2023 in zijn huis gevonden. Hij zou zijn geslagen met een stoel en gestoken met een mes. Een 76-jarige dorpsgenoot zit op dit moment vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de markante Pancrasser.

Ruitersportartikelen

Vroegop is in de paardenwereld bekend van de handel in de ruitersportartikelen. Jarenlang runde hij een winkel in Sint Pancras en hij stond nog altijd op de markt met paardenspullen. Hij leerde dat vak van zijn vader. Vroegop stond met zijn stand op veel hippische evenementen, waaronder die van het Welsh Stamboek.