IBOP 2022: VPower Hailey behaalt hoogste score

0
357
VPower Hailey
VPower Hailey. Foto Vivian Hesen

VPower Hailey (v. Cassanova du Bois) behaalde op 3 december 2022 op de IBOP in Lunteren een score van 82,5 punten en werd daarmee als enige in de klasse AA ingedeeld. Bij de aangespannen pony’s behaalde Dinky (v. Ysselvliedt’s Irresistible) het beste resultaat. Met 80,5 punten werd zij in de klasse A ingedeeld.

Dirkjan Leeuwis is fokker en eigenaar van de IBOP-toppers van zowel 2021 als 2022. Vorig jaar was het VPower Heavenly en dit jaar de volle zus VPower Hailey. Beide komen uit de combinatie Cassanova Du Bois en De Weyerds Hunique. Hailey behaalde een halve punt meer dan haar volle zus.

Leeuwis: “Het is heel bijzonder om dit succes te behalen. Hier doe je het voor als fokker voor. Ook wil ik de beide amazones bedanken die de pony optimaal hebben voorgesteld. Voor de dressuurproef had ik Sam Oudhof en voor het springen had ik Cejay Joosten. Voor 2023 is het doel om Hailey verder klaar te gaan maken voor de sport.”

Uitslagen

Onder het zadel

Klasse AA

 • VPower Hailey (82,5 punten)

Klasse B

 • Uiterwaardens Xtra Beautiful (75,5)
 • Madam’s Miss Morella (74,5)
 • Coelenhage’s Calvados (73,5)
 • At Last Opium Poppy (70,5)
 • Kohlstein’s Roxanne (70)
 • Elcom Polly Pocket (70)

Klasse C

 • Stampingground Splash (68)

Aangespannen

Klasse A

 • Dinky (80,5)

Klasse B

 • Dûbelsile’s Cindy (74,5)
 • Nebo Glyn (72,5)
 • Dûbelsile’s Jente (70,5)
 • Wheemhoeve’s Gwyneth (70,5)
 • Dannah (70,5)

Tekst interview: Denise Methorst