NWPCS domineert dressuurfinale Dutch Pony Championship

0
717
Dutch Pony Championship rozetten

De Welshpony’s domineerden de dressuurfinale van het Dutch Pony Championship op zaterdag 3 september 2022 in IJsselmuiden. Op één plek na waren alle podiumplekken voor NWPCS-geregistreerde pony’s. Overall kampioen werd de winnaar van de vijfjarigen: Tjiesto L.H. (v. Nia Domo’s Bolero) met Levi Heusinkveld.

NWPCS geregistreerde en NRPS gekeurde hengst Hexagon’s Dragonfly (v. Hexagons Double Dutch) met Sophie van Iwaarden en Black Pearl (v. Leuns Veld’s Lord) met Lieve Berndsen wonnen goud bij respectievelijk de vier- en zesjarigen.

Vierjarigen

Winnaar bij de vierjarigen werd Hexagon’s Dragonfly, die bij het NWPCS geregistreerd staat als Mochyndaear Dragonfly in Amber, ster (v. Double Dutch) met 85 punten. Mascha Reijs fokte de sabino voshengst uit de sectie B-kroonmerrie Kenwood’s Princess Milly (v. Kenwoods Tomahawk).

Het zilver was voor Macciato – de enige C-pony tussen de D-pony’s – met Isa Hollands. Hij scoorde 84 punten. Macciato werd geboren bij Melissa Mol en kreeg de naam Vosco’s Late Tjello (v. Stella Calvin). De sectie B-ruin heeft de stermerrie Vosco’s Jewel of May (v. Spring Star’s Jarno) als moeder.

Het brons in deze leeftijdscategorie ging naar de NRPS-hengst Der Charmeur KH, die 82,5 punten kreeg.

Stamboekhengsten Coco (v. Coelenhage’s Happy Hour) en Hendi’s Picasso (v. Nieuwmoed’s Mister Right) scoorden beide 81,5 punten met Ize Herwers en eindigden daarmee op een achter NWPCS-ruin Ferro (v. Nia Domo’s Bolero) die met Rubi van Huijgevoort 82 punten kreeg.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen behaalde de ruin Tjiesto L.H. (v. Nia Domo’s Bolero) met Levi Heusinkveld het hoogst aantal punten van de dag, en wel 88,5 punten. De NWR werd door G.J. van Rens gefokt uit Castenrayseweg’s Bonita (v. Orchard Boginov). Van zijn fokker heeft hij de de naam Ricard gekregen.

Levi reed ook de nummer twee bij de vijfjarigen, namelijk Spoorzicht’s Jaguar (v. Speyksbosch Dickens). De ruin kreeg 82 punten. Gebroeders Sloof fokten hem uit de stermerrie Spoorzicht’s Jane (v. Valerio). Op de selectiewedstrijd in Schoonebeek won Jaguar nog van Tjiesto.

Het brons was voor NWR Stamboekhengst Dempsy Sil (v. Nia Domo’s Bolero) met Esmae Niessen met 81,5 punten. De fokker van Sil is W.M.J. Camps. Zijn moeder is Marshyland’s Irene (v. Watermill Falcon).

Ook op plek vier een NWPCS’er, namelijk Aroshoeve’s Miss Ryley (v. Cassanova du Bois) met Maud Stelma. De merrie verdiende 80,5 punten.

Zesjarigen

De winnaar bij de zesjarigen werd de NWR stermerrie Castenrayseweg’s Black Pearl (v. Leuns Veld’s Lord) met Lieve Berndsen. De merrie scoorde 84,5 punten. Hub Kuipers fokte Black Pearl uit de keurmerrie Castenrayseweg’s Black Diamand (v. Valerio). Black Pearl is overigens een nichtje van Tjiesto. Ze hebben namelijk beide de ster, elitemerrie Castenrayseweg Hanneke (v. Leuns Veld’s Lord) als grootmoeder.

Het zilver ging naar de NWR Stamboekhengst Spoorzicht’s Jupiler, sport (v. Speyksbosch Dickens) met Yelin Kayalar met 83 punten. Gebroeders Sloof fokten hem uit de keur, preferente Orchard Jubilee (v. Aester El Niño).

Op de derde plek eindigde de NWR-ruin Goldwinshoeve VJ (v. Goldwinshoeve Valerion) met Jonne Liefhebber met 79 punten. VJ kwam ter wereld bij Hilde Drent. Zijn moeder is de sportmerrie Valentina van Oakley (v. Hagelkruis Valentijn).

Op plek vier eindigde de NWR Stamboekhengst Aglaya’s Casillero (v. Jonker’s Jayden). Met Iris Genee behaalde hij 78 punten.

(Dit bericht wordt later nog aangevuld)