EK-goud voor Jorn van Olst met Welsh-span

0
746

Jorn van Olst won afgelopen weekend goud met Welshpony’s Woldberg’s Deejay (v. Den Deel’s Jarno) en Milford Fair Harvest Moon (v. Milford Fanfare GBR.) op het Europees kampioenschap U25 tweespan pony.

Jorn is met zijn hele team afgereisd naar Hongarije voor het Europees kampioenschap. De reis verliep allesbehalve soepel. Doordat de vrachtwagen kapot ging, stonden ze voor een flinke uitdaging. Met vervangend vervoer kon de reis worden voortgezet.

Eénmaal aangekomen in Hongarije kon de wedstrijd dan echt gaan beginnen.

Dressuur en marathon

In de dressuur behaalde Jorn een 5e plaats. De top 5 lag nog erg dicht bij elkaar dus alles was nog mogelijk.

Op zaterdag in de marathon werd Jorn 2e, deze 2e plaats zorgde ervoor dat hij in het tussenklassement ook steeg naar de 2e plaats.

Vaardigheid

Het afsluitende onderdeel de vaardigheid werd daardoor extra spannend. De verschillen met de top 3 waren nog steeds minimaal, dus er kon nog van alles gebeuren.

Door een foutloos vaardigheidsparcours af te leggen binnen de tijd was Jorn al zeker van een zilveren mediale, uiteindelijk werd dit een gouden medaille doordat de voorlopige nummer 1 niet foutloos wist te blijven. Hierdoor is Jorn één plaats gestegen in het klassement en werd hij de Europees kampioen U25 tweespan pony.