Coco “mini George” met Sterre Slosser

0
2038
Foto: Digishots

Jullie hebben vast allemaal het filmpje voorbij zien komen van Britt Dekker met Sterre Slosser. Sterre Slosser is natuurlijk geen onbekende meer daarom werd het tijd om te bellen met Sterre en Jennifer Slosser. Want wie is die opvallende Coco het welsh B schimmeltje waar Sterre op rijdt? En hoe is deze super stoere Welsh B pony op haar pad gekomen?

Coco heet eigenlijk Krien’s Dion en is een afstamming van Vikarien’s Joint Venture en in eigendom van Familie Duijts

Hoe kwam Coco eigenlijk op jullie pad?

Sterre reed met Bolletje dat was natuurlijk ook een bekende Welsh A pony maar Bolletje ging met pensioen. Toen waren we opzoek naar een andere pony om te rijden. Via Saskia van Es kwamen wij in contact met Martijn Duijts. Martijn zocht nog een ruitertje voor Coco, een gevoelige en sensibele B pony. 

Sterre ging proef rijden met Coco en eigenlijk reed ze er gelijk mee weg, Saskia zei ook direct “hier kunnen we wel iets mee”. In mei 2021 kwam Coco op ons pad en tijdens de outdoor kampioenschappen werd Sterre gelijk reserve kampioen zowel in de regio als op het NK. 

Sterre Slosser met Coco Foto: Digishots

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt met Coco?

De gouden medaille en de mooie oranje sjerp op het Nk is toch wel heel gaaf! Maar rijden met Britt Dekker is ook heel leuk. Dit waren wel echt de meest leuke dingen die we met Coco hebben meegemaakt en hier tussen kiezen is te moeilijk.

Hoe kwam je zo met Britt Dekker in aanraking?

Door Saskia van Es, Sterre is een hele grote Britt Dekker fan. Saskia had speciaal voor Sterre een berichtje naar Britt gedaan met het hele verhaal van Sterre en de vraag of ze misschien op stal mocht komen kijken. Britt kende Sterre en Coco inmiddels al via instagram. Britt kwam toen met het idee om een show op Horse Event te rijden.

De eerste keer zijn we geholpen door Saskia van Es en afgelopen woensdag kwam Tineke Bartels ons begeleiden. Tineke zal ook op Horse Event ons gaan begeleiden.

Op de facebook pagina van Britt Dekker is het filmpje te bekijken.

Wat zijn je doelen nog met Coco?

Het hoogst haalbare voor een B pony is M2 dat willen we natuurlijk proberen te bereiken. Maar we zouden ook graag nog wat meer shows rijden.

En heb je nog leuke toekomst pony’s staan?

We hebben nog een aantal jonge pony’s staan. Dit zijn A en B pony’s en uit eindelijk voor de verkoop. Sterre kan deze pony’s inrijden en dan kunnen ze een ander kindje blij maken.

Voor Sterre zelf hebben we een sectie B pony deze valt in de C maat Vosco’s Latte Tjello

Coco gaat natuurlijk straks weer terug naar de familie Duijts voor hun jongste dochtertje. Dan gaan wij opzoek naar een pony voor erbij om uit te brengen in de sport.
We moeten er nog niet aan denken dat Coco weer terug gaat, hij is echt de koning van stal geworden.
Coco is zo speciaal voor ons en sterre heeft een hele grote band met hem opgebouwd. Jolien Duijts en Coco waren al wel Nederlands kampioen geweest maar verder was hij nog best onbekend hier in de omgeving.

Wil je aan andere kindjes nog wat mee geven?

Toen Sterre 5 jaar oud was, is ze al gescout door Saskia van Es en hier heeft ze altijd les van gehad sinds die tijd. Het is zo belangrijk om een goede instructie te hebben die je kan begeleiden. Maar zorg dat je ook plezier houd. 

Wil het een keer niet in de training, dan gaan wij gewoon lekker naar buiten het bos in. Een goede band met je pony is ook gewoon heel belangrijk. Samen plezier maken en lekker pony meisje zijn.

Sterre rijdt dan al wel op een hoger niveau maar Sterre zal nog net zoveel plezier hebben op een Bixie wedstrijd. 

Na een wedstrijd vraagt Sterre ook altijd om haar knuffel en wil ze ook gewoon lekker spelen of even met de skelter door de straat rijden. Het is gewoon belangrijk om kind te blijven.

Inmiddels heeft Sterre een aantal sponsoren, maar vorig jaar wou sterre heel graag een Kep Italia, en toen heeft ze gewoon net als ieder kind daarvoor moeten sparen. Sterre moest klusjes doen en wafels verkopen om het geld bij elkaar te krijgen.