Welsh-spannen winnen in Kronenberg

0
885
Joris Wouda
Joris Wouda. Foto: Theo ten Brinke

Op de samengestelde menwedstrijd in Kronenberg op 13 t/m 15 mei 2022 waren er weer Welsh successen te boeken: Zo won Michelle Kuivenhoven de rubriek tweespannen klasse L, Cas Hendriks de tweespannen klasse Z en Joris Wouda de rubriek vierspannen klasse M.

Michelle Kuivenhoven won alle drie onderdelen met haar sectie A-pony’s Four Winds Adenostyles (v. Beukenhof’s Barry), Four Winds Avens Mountain (v. Rian’s Thunder) en Vechtzicht Christy.

Michelle Kuivenhoven. Foto: Theo ten Brinke

Cas Hendriks kwam aan de start met Jip, Mister Jim en Sunstar’s Cloud, won eveneens alle onderdelen en won met maar liefst 25,9 strafpunten verschil zijn rubriek.

Cas Hendriks: Foto Theo ten Brinke

Joris Wouda nam met Sjon, Sjaak, Jack, Tom en Vechtzicht’s Hunter deel in Kronenberg. Hij nam meteen een voorsprong door de dressuur te winnen en foutloos te blijven in de vaardigheid. In de marahon werd hij tweede, maar in de einduitslag stond hij met ruime voorsprong aan kop.

Joris Wouda. Foto: Theo ten Brinke

Er was meer Welsh-succes. Zo werd Sam Couwenberg met Waxwing Penny Guy tweede in de rubriek enkelspannen klasse Z en Dirk Bastiaansen met Siepke’s Macho tweede in de rubriek enkelspannen klasse M.