‘Vol papier’ voor veulens Majan’s Milan

0
1160
Majans Milan
Majans Milan (Houdringe’s Raspoetin x Bodo)

Er is enige onduidelijkheid met betrekking tot de NWR-aangewezen hengst Majan’s Milan (Houdringe’s Raspoetin x Bodo).

De zwarte NWR-hengst, die inmiddels volledig eigendom is van Henk Ebbers, werd in 2021 aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Hij was de eerste twee beoordelingsdagen geblesseerd en mocht daarom afgelopen jaar geen examen doen.

Milan kreeg uitstel tot het aankomend verrichtingsonderzoek dat op 24 september 2022 van start gaat. Dit betekent ook dat hij in 2022, net als een nieuw aangewezen hengst, mag dekken en dat zijn veulens een volwaardig stamboekpapier krijgen.

Om Majan’s Milan goed te kunnen voorbereiden op het verrichtingsonderzoek is hij tot 15 juli beschikbaar voor de dekdienst.