Na- en her: dekbrevet voor Nebo Winston, Amalia’s Joep aangewezen

0
1231
Amalia's Joep
Amalia's Joep

Op de na- en herkeuring op zaterdag 5 maart in Putten is de Welsh Cob-hengst Nebo Winston ingeschreven als stamboekhengst. De NWR-hengst Amalia’s Joep is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Vader van Nebo Winston is Ruska Ambrose, de sectiekampioen op de afgelopen Centrale hengstenkeuring. Hij werd door Mr. en Mrs. Jones gefokt uit Nebo Miss Molly (v. Nebo Sion. Als eigenaren staan Gerrit en Leny van Beek te boek.

Amalia’s Joep (v. Westerhuis Cupido) werd door Lonneke en Pieter van Laarhoven gefokt uit de keurmerrie Amalia’s Alexia (v. Heitrak’s Marvin). Zij hebben de hengst gezamenlijk in eigendom met Henk Ebbers.

Sterhengsten

Ster werden de sectie A-hengst Singels Cadwr (v. Heniarth Question), de sectie B-hengst Lannarth Sweet-William (v. Breeton Dai) en de NWR-hengst Dylan’s Falcon (v. Veenstra’s Grapjas). De NWR-hengst Heidehof’s Elias (v. Speyksbosch Dickens) was al ster en bleef ster. De sectie B-hengst Molenhof’s Prins (v. Waxwing Penny Guy) behaalde de tweede bezichtiging.