Stougjeshoeve Everdale naar Hengstenhouderij van Keulen

0
1311
Stougjeshoeve Everdale
Stougjeshoeve Everdale. Foto: Wil Smeets

De driejarige Welsh B Stamboekhengst Stougjeshoeve Everdale (v. Stougjeshoeve Armani) is aangekocht door en staat ter dekking bij Hengstenhouderij van Keulen te Etten. De palomino heeft een stokmaat van 1,32m.

Stougjeshoeve Everdale werd gefokt door Geert Verbaas en op de afgelopen hengstenkeuring voorgesteld door Davy Wormgoor. De palomino is zoon van Stougjeshoeve Armani (v. Stougjeshoeve Escudo) en de stermerrie Stougjeshoeve Enjoy (v. Griashall Kiwi). Hij gaat daarmee zowel in de vader- als moederlijn terug op de de wereldberoemde keur, elitemerrie Stougjeshoeve Esmeralda (Wildzang’s Rocco, sport x Twickel’s Julius), die al vele (dag)kampioenschappen op haar naam wist te zetten.

Armani is via zijn vader, de Royal Welsh winnaar Escudo, een kleinzoon van Esmeralda. Enjoy is via haar moeder en Escudo’s volle zus, de keur, elitemerrie Stougjeshoeve Emilia (v. Breeton Dai), een kleindochter van Esmeralda.