Sjef Versleijen (Challenge) Fokker van het Jaar

0
951
Piet Peters en Rhodé van Praat. Foto Vivian Hesen
Piet Peters en Rhodé van Praat. Foto Vivian Hesen

Op de Centrale hengstenkeuring 2022 in Ermelo is Sjef Versleijen van Stal Challenge gehuldigd als Fokker van het Jaar. Sjef en zijn echtgenote Frieda zijn op vakantie in Tenerife, zodoende heeft goede vriend John Lambers de huldiging gefilmd.

Sjef Versleijen mailt: “We lagen lekker op het strand toen er een appje binnen kwam van onze vriend John Lambers. Tekst: Sjef en Frieda: Van Harte Gefeliciteerd! Met een filmpje toegevoegd. Ik zei tegen Frieda: Hé, wij hebben toch geen hengst op de keuring. Toen het filmpje geopend en we wisten niet wat we zagen. Piet en Rhodé in beeld met een prachtig verhaal over onze fokkerij. Echt een complete verrassing!”

“Wij zijn na Piet Steeghs en Hub Kuijpers de derde fokker van het jaar uit Oirlo afkomstig. Een dorpje met slechts 1.100 inwoners. Blijkbaar hebben we goede Welshpony grond hier!”

Sectie A-fokkerij

Versleijen doet met zijn Challenge-pony’s al jaren mee in de top van de Nederlandse sectie A-fokkerij.

Sjef Versleijen kwam met zijn vader, die B’s fokte als kleine jongen al op de keuringen. Zijn belangstelling toen al meer uit naar de richting sectie A. Met Frieda begon hij rond 1999-2000 met de Welsh A-fokkerij.

Vechtzicht en Springbourne

Versleijen kwam vaak bij Vechtzicht en Springbourne-gefokte pony’s uit en met de aanschaf van diverse pony’s uit deze bloedlijnen is hij zijn fokkerij op gaan bouwen. Zo kwam Vechtzicht’s Caroline, die de titel beste driejarige op haar naam wist te zetten, op stal Challenge. Ze gaf onder andere de keur merrie Challenge Cymbol en de stermerrie Challenge Countess.

Een andere stammerrie was de merrie Springbourne Patience die voor maar liefst negen nakomelingen op de Challenge stoeterij zorgde, waaronder de keurmerrie Challenge Panamera en de tweede bezichtigingshengst Challenge Premium.

Kampioenen

Beide merries hebben heel veel invloed gehad op de fokkerij van Stal Challenge en de nakomelingen wisten tot nu toe al veel predicaten en (dag)kampioenschappen op naam te zetten.