Steerwolde’s Dark Pleasure naar Erik Veenstra

0
1240
Steerwoldes Dark Pleasure. Foto: Naomi

Hengstenhouder Erik Veenstra uit Nuis heeft op de afgelopen Centrale hengstenkeuring de driejarige NWR-hengst Steerwolde’s Dark Pleasure aangekocht.

Steerwolde’s Dark Pleasure (v. Nieuwmoed’s Mr. Right) werd door Louis Roeters gefokt uit de keurmerrie Steerwolde’s Do (v. Brouwershaven Diamond Hit). Zij komt op haar beurt uit de kroon, elite merrie Wester Aikema’s Nicolien (Downland Folklore, elite x Gredington Viceroy).

De hengst, die vrijdag op 1,43m werd gemeten en afgelopen zaterdag werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, werd als veulen aangekocht door Gerrel Vink van Vink Horses. Hij stelde de hengst voor op de hengstenkeuring en verkocht hem aan Erik Veenstra, waar hij voor de dekdienst ter beschikking staat.