De Goede Ree Now Or Never elite

0
1329
De Goede Ree Now Or Never Sportdag Putten 2021. Foto Vivian Hesen

Op de Nationale Welsh Sportdag in Putten werd De Goede Ree Now Or Never gehuldigd met zijn predicaat elite. Now Or Never gaat tegenwoordig door het leven als ruin en loopt onder het zadel van amazones Fenne en Tessel van den Berg.

Een hengst verdient het elitepredicaat als de nakomelingen op keuringen bij elkaar tenminste 120 punten hebben behaald. Now Or Never heeft dit met 156 punten al ruimschoots binnen.

Sport en elite

De Goede Ree Now Or Never werd op 13 maart 2000 geboren bij Familie Postma in Grootegast. Hij is een zoon van Highmead Duty Free en de ster, preferente merrie Bijsterhof’s First Lady (v. Orchard ‘d Avranches). Naast het elitepredicaat is Now Or Never ook in het bezit van het sport predicaat.

Nakomelingen

Zijn bekendste nakomeling is Heitrak’s Marvin, elite, sport, prestatie. Daarnaast is hij vader van onder meer de kroonmerries Siepke’s Mega Mindy en Pippin’s Passion A.T., die beide ook het sportpredicaat behaalden. Ook is hij vader van de stamboekhengsten Vlagberg’s Carway, Speyksbosch Dickens en Bijsterhof Diamond Dancer. Hij heeft elf sterdochters, vier keurdochters en een keur, preferente dochter.

Voor het Welsh Pony en Cob Magazine nummer 6 van 2021 schreef Anneke Dijkstra een uitgebreid artikel over De Goede Ree Now Or never en zijn behaalde elitepredicaat.

Bron: Welsh Pony en Cob Magazine / Anneke Dijkstra