11 december 2021 IBOP in Lunteren: Geef je op!

0
1000
Zomerdijks Cariad
Zomerdijks Cariad met Henk Roel Krol (IBOP 2020)

Zaterdag 11 december is de IBOP-proef mennen en onder het zadel. Deze vindt, net als het verrichtingsexamen van de NWR & WPBR, plaats bij manege De Nieuwe Heuvel te Lunteren.

U kunt zich opgeven tot en met 30 november 2021 via MijnWelsh.

De  IBOP is een aanlegtest voor de (jongere) pony. Door middel van een eenvoudige proef wordt de aanleg van de pony voor de sport getest, dit kan onder het zadel (rij- en springproef) en aangespannen (aangespannen- en vaardigheidsproef).

Heeft uw pony op de Centrale Merriekeuring het predicaat ‘KEUR’ behaald, dan kan dit omgezet worden in het definitief ‘KROON’ predicaat mits er minimaal een B premie behaald wordt in de men- of rijproef van de IBOP.

Uiteraard kunnen alle pony’s deelnemen, en niet alleen die het ‘KEUR’ predicaat hebben behaald. De minimale leeftijd van de pony’s is 3 jaar vanaf 1 oktober voor zowel deelname aan de rij- als aan de aangespannen proef.

Documenten