Henk van der Weerd met NWR-tweespan Hippiadekampioen vaardigheid

0
736
henk vd Weerd - hippiade 2021 kampioen

Met zijn 66 jaar was Henk van der Weerd uit Oldebroek zeker niet meer de jongste deelnemer op de Hippiade mennen 2021 vorige maand, maar dat weerhield hem er niet van om een van de felbegeerde kampioenslinten mee naar huis te nemen.

Henk pakte de titel met zijn NWR-pony’s Blakt’s Django (Vlagberg’s Carway x Vita Nova’s Celesto, gefokt door Dhr. Vullings uit Melderslo) en Bloklands Hoeve’s Romanticus (De Goede Ree Now or Never x Orchard Boginov, gefokt door Fam. Loopers uit Hoogeveen) in de vaardigheid van de gecombineerde klassen L/M/Z/Z. Dat was nog een hele uitdaging, want hij was pas overgestapt van de klasse L naar de M, daarin staat alles net iets krapper en moet het sneller.

Het parcours op de Hippiade was zeker niet makkelijk, want er zaten een paar rare wendingen in. In het basisparcours was nog wel een aantal menners foutloos, maar in de barrage bleven er daar niet zo veel van over. In die barrage bleven tijdens zijn rit alle balletjes liggen en had hij ook nog eens de snelste tijd.

Bij het mennen kent men geen E-pony’s. Daarom moest Henk met zijn pony’s van 1,54 m bij de paarden starten. Slechts één tweespan was 0,05 sec. sneller maar had er twee ballen afgegooid, dus werd Henk Nederlands Kampioen.

Ook een mooi resultaat behaald met een Welshpony? Mail dit dan naar met rechtenvrije foto naar webredactie.nwpcs@gmail.com en wij plaatsen dit op onze sociale media en/of website