Vandijk’s Superboy Wereldkampioen Paramennen

0
793
Francisca den Elzen met Vandijks Superboy

De zesjarige Welsh Partbred Vandijk’s Superboy (v. Good Looking) werd vorige maand op het WK Paramennen in Schildau (Duitsland) Wereldkampioen met Francisca den Elzen. Bovendien maakte hij deel uit van het Nederlandse team dat zilver won.

Voor Francisca den Elzen is dit de derde WK-titel. Alle drie titels behaalde ze met een Welsh. In 2016 won ze de gouden medaille met de NWR-ruin Bart Blom (v. Boomer) en in 2018 met Albrecht’s Hoeve’s Lars (v. Orchard Red Prince). Vandijk’s Superboy behaalde zijn eerste kampioenstitel in juli van dit jaar op het NK Paramennen in Oirschot.

Fokker

Fokker van Superboy is C.H. van Dijk. Zijn moeder is de NWR stermerrie Viersprong’s Dancing Queen (Orchard Red Prince x Goldwind Empire’s Voice). Francisca den Elzen: “We hebben hem gekocht toen hij 2,5 jaar oud was en zelf opgeleid. Hij heeft een super karakter en is ook nog eens heel knap. Daar mogen ze er meer van fokken!”

Albrecht’s Hoeve’s Lars

Albrecht’s Hoeve’s Lars behaalde overigens in Schildau zijn tweede WK titel paramennen. Den Elzen: “Lars hebben wij op de Welsh veiling gekocht toen hij 3,5 jaar was. Ook weer zelf beleerd en met hem ben ik in 2018 WK paramennen geworden in Kronenberg. In 2019 verkochten we hem naar Amerika en dit jaar heeft hij met zijn nieuwe menster Tracy Bowman weer goud gewonnen bij het paramennen. Onwijs gaaf! Lars en Superboy zijn twee heel verschillende pony’s, maar beide zo werkwillig. Dat is onwijs fijn om mee te werken!”

Ook een mooi resultaat behaald met een Welshpony? Mail dit dan naar met rechtenvrije foto naar webredactie.nwpcs@gmail.com en wij plaatsen dit op onze sociale media en/of website