Ilse van der Plaat: ‘Dabernon Sugababe werd mij gegund’

0
1292
Ilse van der Plaat met Dabernon Sugababe. Foto: Wil Smeets
Ilse van der Plaat met Dabernon Sugababe. Foto: Wil Smeets

Op de keuring in Tolbert werd Dabernon Suga Babe (v. Dabernon Take That) van Ilse van der Plaat keur en volwassen sectie C kampioen. Haar veulen Altingshof Suga’s Mr. Red (v. Glebedale Razamataz) werd veulenkampioen.

Ilse van de Plaat vertelt: “Dabernon Sugababe heb ik drie jaar geleden gekocht, in 2018. De merrie komt van een oudere mevrouw. Ze had de pony als vierjarige van de fokker gekocht. Ze wilde wat minderen en in de catalogus van de Royal Welsh zag ik dat ze te koop stond.”

“Op de trap bij de Welsh Pony en Cob Society kwamen we degene tegen die haar klaargemaakt had. We zijn toen direct bij de pony gaan kijken en ik was direct verkocht. De eigenaar was helemaal gek van Glebedale Razamataz. En toen ik zei dat ze hier in de toekomst mee gedekt zou worden, heeft ze haar ook aan mij gegund.”

“Sugababe was toen zeven jaar. Als zesjarige is ze op de Horse of the Year show geweest, onder het zadel. In 2019 heb ik haar geshowd en werd ze ster en reserve volwassen kampioen op de CMK. Op de WPCV show werd ze C kampioen. Onder het zadel zijn we al eens reserve performance champion geweest.”

Tekst: Anneke Dijkstra

Het volledige interview staat in Welsh Pony & Cob Magazine nummer 3-2021 dat deze week bij de abonnees in de brievenbus valt. In deze editie is er met name aandacht voor de Inspectie in Putten en de keuringen in Sevenum, Heteren en Tolbert.